BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Martes
7 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàHumana va recollir més de 20 tones de roba a Badalona el 2014
El reciclatge i la reutilització contribueixen a la protecció del medi ambient i afavoreixen un model de consum responsable
Redacción - 04/02/2015 04:36

Els deu contenidors que Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització no governamental per al desenvolupament (ONGD), té instal·lats a Badalona, van reciclar durant l'any passat 20.906 kilograms de roba i calçat usats.

Aquesta quantitat és lleugerament superior a la de l'any anterior (20.560 kg), la qual cosa representa un augment de l'1,7%. "Estem molt agraïts als veïns perquè diàriament expressen la seva solidaritat amb la donació de roba i contribueixen, d'aquesta manera, a la protecció del medi ambient", assegura la responsable de Recollida a Catalunya, Mariana Franzon.

La reutilització i el reciclatge tèxtil contribueixen, segons expliquen des de l'entitat, a la protecció del medi ambient en reduir en part els residus generats pels ciutadans, atorgant una segona vida a una roba que d'una altra manera aniria a parar a l'abocador per a ser incinerat (cada kg de roba que es reutilitza i no és incinerat evita l'emissió de 3,169 kg de CO2, segons dades de la Comissió Europea). La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans.

A més, qualsevol ciutadà pot quantificar la seva aportació al medi ambient en dipositar una bossa de roba usada al contenidor, mitjançant la calculadora de l'entitat Aeress, una eina que permet introduir-hi el nombre de peces a reutilitzar i la seva traducció en emissió de CO2 evitat.

Des de l'inici de la seva activitat a Catalunya fa gairebé 30 anys, l'objectiu d'Humana ha sigut gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada i incentivar-ne un consum responsable. És una finalitat compartida per l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), que pretén reduir de forma efectiva la generació primària total de residus de Catalunya, incrementar el coneixement entre la població de l'oferta existent de productes reutilitzables o de segona mà, i fomentar l'allargament de la vida útil dels productes.

A Catalunya, Humana disposa de 1.362 contenidors per a la roba usada que l'any passat van recollir 4.100 tones de tèxtil usat. A Espanya, la Fundació té 5.200 contenidors que anualment recullen al voltant de 18.000 tones de roba.

Juntament amb el seu component mediambiental, la gestió de tèxtil usat és un destacat motor de desenvolupament. D'una banda, com a generador d'ocupació a Catalunya: la Fundació té en l'actualitat 148 treballadors i 450 a tot Espanya (és a dir, Humana genera una ocupació indefinida a temps complet per cada 40.000 quilos de roba recollida). De l'altra banda, perquè els recursos obtinguts amb la gestió del tèxtil fan possibles els programes d'ajuda social i sensibilització al territori més proper i de cooperació al desenvolupament als països del Sud.

Les peces dipositades als contenidors d'Humana tenen dues destinacions: una part s'envia a la planta de classificació de l'Ametlla del Vallès (Vallès Oriental), i la resta es ven a empreses de reciclatge. Les peces enviades a la planta es distribueixen així: Un 13% de la roba classificada es destina a botigues de segona mà d'Humana: en tenim 12 a Barcelona i una a L'Hospitalet de Llobregat. El 50% és roba qualitat Àfrica, que o bé s'envia directament a les nostres contraparts o socis locals en aquest continent per a ser venuda a preus baixos a comerciants amb la finalitat de satisfer la demanda d'aquests països, impulsar-hi l'activitat econòmica local i generar-hi recursos per al desenvolupament, o bé es ven a empreses especialitzades en reutilització tèxtil. En un 30% dels casos el seu estat no en permet la reutilització i es ven a empreses de reciclatge. I el 7% és material inservible i es destina a la generació de combustible derivat de residu (CDR) per a la seva valorització energètica.

Més informació en www.humana.cat

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 5 y 2

Últimas noticias

07/07/20 06:38
El govern municipal inicia el procés per a construir una nova comissaria de la Guàrdia Urbana al barri de Sant Roc

06/07/20 07:09
El Casal dels Infants fa una crida per garantir activitats d’estiu als infants i joves que més han patit el confinament

06/07/20 07:01
'Cuando algún episodio histórico permanece oculto en las sombras, puede ocurrir que las personas que lo vivieron se sientan incomprendidos'

06/07/20 06:43
Detinguda una parella de carteristes habituals per un robatori violent a Badalona

06/07/20 06:37
Reobre la plaça de Trafalgar del barri de Llefià de Badalona un cop acabada la primera fase de les obres de reurbanització


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster