BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Martes
7 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEl Ple de l'Ajuntament de Badalona aprova una declaració institucional en suport i solidaritat als treballadors de TUSGSAL

Redacción - 26/02/2015 06:05

El Ple de l'Ajuntament de Badalona ha aprovat per unanimitat aquest dimarts 24 de febrer una declaració institucional en suport i solidaritat als treballadors de TUSGSAL. Us deixem el contingut d'aquesta declaració:

"TUSGSAL és una empresa d'economia social, societat anònima laboral, gestionada pels mateixos treballadors, radicada a Badalona des de 1985, l'activitat de la qual és la gestió del transport urbà col·lectiu en l'àmbit del Barcelonès Nord, ampliant l'any 1991 la seva gestió al servei de transport nocturn de Barcelona i altres municipis del Barcelonès. Des de la seva creació TUSGSAL ha mantingut una estreta vinculació amb la ciutat de Badalona i els seus ciutadans, com a empresa els valors de la qual, de participació, solidaritat i compromís amb la societat, són els seus senyals d'identitat, i desenvolupant una política social de creació de llocs de treball, la qual cosa l'ha permès esdevenir una referència a tots nivells. L'empresa compta en l'actualitat amb una plantilla de 780 treballadors, 163 dels quals vinculats al servei Nitbus.

TUSGSAL està actualment en el procés de la licitació del servei de transport col·lectiu urbà nocturn de Barcelona i altres municipis del Barcelonès Nord (Nitbus), per donar continuïtat a la gestió d'aquest servei. En el procediment, la mesa de contractació va acordar l'exclusió de l'oferta presentada per un presumpte incompliment d'un tràmit administratiu que establien els plecs de condicions, en relació al projecte d'instal·lació de cotxeres, per la qual cosa s'ha impossibilitat a aquesta empresa competir en un concurs que porta gestionant des de fa 23 anys, amb uns immillorables estàndards de qualitat i un servei altament valorat tant per les Administracions com pels mateixos ciutadans.

Tot i que des de l'empresa s'està procedint a defensar pels canals jurídics que correspongui, en l'actualitat amb la interposició d'un recurs contenciós-administratiu davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, entenem que l'exclusió de la licitació, a més de produir un fet d'irreparable solució per una decisió de tercers que afecta l'oferta presentada, no fa més que perjudicar a la mateixa licitació, en impedir que es conegui la proposta presentada per TUSGSAL i per tant al principi de concurrència en les licitacions.

Aquesta situació afecta de manera important a la ciutat i als seus ciutadans, pel que té de repercussió econòmica i social per a Badalona en uns moments com els actuals.

Per això i davant aquesta situació, els Grups Municipals sotasignants proposen l'adopció dels següents acords: L'Ajuntament de Badalona fa públic mitjançant aquest acord el seu suport i solidaritat amb els treballadors de TUSGSAL. Aquesta institució no pot oblidar que molts dels treballadors afectats són veïns de la ciutat. Traslladar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) el present acord. Instar a l'AMB que procedeixi a l'obertura i valoració de l'oferta tècnica i econòmica presentada per TUSGSAL.  En última instància, que procedeixin a la paralització del procés d'adjudicació mentre se substanciï el recurs contenciós-administratiu presentat per l'empresa, fins que recaigui sentència ferma, amb l'objectiu d'evitar danys i perjudicis irreparables".

Notícia relacionada

Els treballadors de TUSGSAL es mobilitzen contra la possible pèrdua de la concessió dels busos nocturns de Barcelona 
Denuncien que l'han deixat fora del concurs públic per renovar la concessió quedant com a única oferta ALSA 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios
# 1    Els treballadors del Nitbus seran subrogats per la nova empresa en les mateixes condicions. No entenc quina solidaritat han de necessitar. Empresa social? Serà per als de la UGT, que són els únics que són contractats per aquesta companyia que viu de les concessions públiques i opera amb vehicles pagats per l'administració. TUSGSAL ha estat l'empresa més corrupta de la nostra ciutat. Ja no recorda ningú, per exemple, els autocars Capricornio, que feien servir unes cotxeres públiques i repostaven i eren reparats amb càrrec al pressupost de TUSGSAL?
26/02/2015 13:45 - El mico de l\'anís


Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 5

Últimas noticias

07/07/20 06:38
El govern municipal inicia el procés per a construir una nova comissaria de la Guàrdia Urbana al barri de Sant Roc

06/07/20 07:09
El Casal dels Infants fa una crida per garantir activitats d’estiu als infants i joves que més han patit el confinament

06/07/20 07:01
'Cuando algún episodio histórico permanece oculto en las sombras, puede ocurrir que las personas que lo vivieron se sientan incomprendidos'

06/07/20 06:43
Detinguda una parella de carteristes habituals per un robatori violent a Badalona

06/07/20 06:37
Reobre la plaça de Trafalgar del barri de Llefià de Badalona un cop acabada la primera fase de les obres de reurbanització


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster