BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Domingo
21 de Julio de 2019
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL'Associació per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social, A.M.I.C.S. celebra el seu 9è aniversari

CB/AJ - 29/03/2015 08:32

L'Associació per a la Multiculturalitat, la Informació i la Convivència Social, més coneguda com A.M.I.C.S., ha celebrat aquest dissabte 28 de març el seu 9è aniversari. Ho ha fet amb un acte obert a tothom sota el títol 'La Convivència i la Pau' al Centre Cívic La Colina.

L'any 2006 un grup de persones procedents de l'àmbit de l'educació social, mediació i sociologia, van decidir unir-se, donat l'arribada a la ciutat de persones de diferents països i cultures, i treballar per l'acolliment, la convivència al barri i a la ciutat, i per tant afavorir la comprensió a través del coneixement de les diferents cultures. Així va néixer l'Associació A.M.I.C.S., amb la voluntat de donar un servei social i integrador a la ciutadania des de la vessant més pràctica, classes de llengua (castellà, català i àrab), artesania, manualitats, també esport... al cap i a la fi, activitats diverses dirigides a infants i joves i també als adults. A.M.I.C.S. compta actualment amb unes 200 persones, molts nens i nenes.

Crear un espai de diàleg, participació i comunicació per a la convivència i el respecte a les diferències 

L'objectiu principal?, crear un espai de diàleg, participació i comunicació per a la convivència i el respecte a les diferències mitjançant el coneixement entre veïns i veïnes de qualsevol origen o creença. Així ho ha explicat Hassan Housni, president de l'entitat des de fa un any. "És important donar a conèixer la nostra cultura. Aquest aniversari per exemple es fa sota el lema 'La Convivència i la Pau', fomentem el respecte, la integració, per això els nostres objectius són donar a conèixer la nostra cultura, transmetre als nens i nenes el valor del respecte, educar en valors de cara al seu futur, i ensenyar a la gent qui som de veritat per trencar aquestes barreres del desconeixement".

Hassan va agafar el relleru de l'Abdelkrim Lat­ifi, qui ara és el president d'honor de l'associació i president de la Comissió Superior de la Cultura dels Musulmans Catalans (ACSCIM.CAT). "A.M.I.C.S. es va crear al barri de La Pau en un moment difícil per al barri després del tancament d'un oratori i va sorgir per donar-nos a conèixer, per facilitar aquesta diversitat al barri, fer-nos conèixer, servir de pont entre persones a través, per exemple, d'activitats i actes com aquest que vivim avui, el 9è aniversari. El desconegut sempre fa por i per això la informació, i donar a conèixer és un aspecte important per trencar aquesta por lo desconegut".

La sala estava plena de con­vi­dats. Una par­tic­i­pació molt activa per fomen­tar la inter­cul­tur­al­i­tat i la inte­gració a la ciu­tat de Badalona, un reflex de la mul­ti­cul­tur­al­i­tat i el respecte mutu a les altres cul­tures que con­vi­uen a la ciutat.

Els assis­tents han pogut gaudir durant l’acte de cel­e­bració de difer­ents actua­cions musi­cals de nens i nenes cata­lans d’origen del Mar­roc, així com de teatre. Al final­itzar l’espectacle mul­ti­cul­tural, s'ha dut a terme una mostra gas­tronòmica amb te i pastes per a totes i tots els assis­tents. L'acte ha comptat amb la col·laboració de UCCICACSCIM.CAT i de representants de diferents formacions polítiques.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 0

Últimas noticias

19/07/19 06:31
'L’habitació del costat', dirigida per Julio Manrique, primer dels 20 espectacles de la nova temporada als teatres municipals de Badalona

18/07/19 06:38
Primeres figures de 4 companyies de referència ballen divendres 19 en la gala de dansa i dissabte 20 fragments de Cançó d’Amor i de Guerra i la Tabernera del Puerto centren el repertori líric en el tancament de la setena edició de Les Nits al Port

18/07/19 06:36
Acord per a la formació del nou Govern municipal de Badalona

17/07/19 06:28
L’alcalde trasllada al Conseller d’Interior la necessitat d’incrementar el nombre de Mossos d’Esquadra per millorar la seguretat a Badalona

16/07/19 06:27
'La 'preocupación inútil' nos aporta ansiedad y nos impide disfrutar de las cosas que van bien en nuestra vida'


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2019 - Contacto webmaster