BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
20 de Abril de 2019
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàLa Taula d’Inclusió, un projecte per donar suport als col·lectius més vulnerables
La Taula d’Inclusió, un projecte per donar suport als col·lectius més vulnerables
Vol ser un espai on administració i entitats socials sumin esforços per donar un millor servei a les persones en risc d’exclusió social
Redacción - 31/03/2015 13:46

El passat 24 de març es va presentar la Taula d'Inclusió en el Plenari d'Entitats. Aquest projecte, impulsat per l'Ajuntament, vol ser un espai d'interlocució entre l'administració i els agents socials del territori que permeti donar una millor resposta a la ciutadania en risc d'exclusió social.

Actualment, l'exclusió social té moltes dimensions: una persona aturada pot tenir problemes per pagar les activitats extraescolars dels seus fills i filles, per fer front a la hipoteca, per alimentar-se...

L'Ajuntament porta a terme i prioritza des de fa anys les polítiques contra l'exclusió social. En aquesta línia i per tal de fer front a les noves situacions d'exclusió que ha portat aquesta crisi i a les que puguin sorgir en el futur, fa uns mesos va començar a treballar en la Taula d'Inclusió.

Projecte innovador

Aquest és un projecte innovador. D'una banda, perquè proposa un enfocament global del problema: a més de les necessitats mínimes (habitatge, aliments, salut i educació formal) té en compte altres aspectes com a eines d'inclusió com són l'accés a la cultura i l'esport ; d'altra banda, per la seva vocació de transversalitat i cooperació entre els departaments municipals i entre l'administració i les entitats que treballen en l'àmbit social. La Taula serà un espai per analitzar i detectar situacions de risc d'exclusió, pensar junts en noves estratègies, i per tant sumar esforços per aconseguir un Sant Adrià inclusiu.

El primer pas del projecte és analitzar la situació actual del municipi: conèixer els serveis, les actuacions i recursos existents relacionats amb la població en risc d'exclusió, els actors socials
que hi treballen en aquest àmbit i els factors de vulnerabilitat existents en el territori. És a dir
conèixer quin municipi tenim ara.

Aquesta tasca ja ha donat el primer resultat: el Mapa de Serveis. Un document intern que inclou les actuacions, ajuts i recursos que ofereixen el diferents departaments municipals (Serveis Socials, Promoció Econòmica, Igualtat, Educació, Habitatge, Mediació, Participació Ciutadana, Policia Local, Cultura, Esports i també l'empresa municipal Pla de Besòs i el Servei d'Intermediació Hipotecaria).

Un cop feta aquesta tasca s'està treballant en dos aspectes:

En primer lloc, s'ha començat a contactar amb entitats i associacions que treballen en l'àmbit de la inclusió social, per conèixer la tasca que desenvolupen, la seva visió de la situació del municipi i altres actors que treballin en aquest camp. Amb aquesta informació es completarà el Mapa de Serveis i s'elaborarà un Mapa d'Actors del Territori però també es recolliran les aportacions de les entitats sobre les línies d'actuació que s'haurien de treballar per aconseguir un municipi més inclusiu i sobre l'estructura que hauria de tenir la Taula d'Inclusió.

En segon lloc, s'ha començat a elaborar un Mapa Social del municipi per analitzar els factors de vulnerabilitat existents a la ciutat.

La participació de les entitats i associacions es bàsica per a l'èxit del projecte i perquè la Taula es converteixi en una xarxa proinclusió al territori.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 5

Últimas noticias

17/04/19 06:15
El proper 29 d’abril entra en funcionament el nou aparcament de l’Hospital Germans Trias

17/04/19 06:11
El Teatre Zorrilla acull el pròxim divendres 26 d’abril l’acte de cloenda de l’Any Fabra

17/04/19 06:05
La problemàtica dels plàstics i el mar i els efectes del canvi climàtic en les infraestructures, properes cites de les conferències Anar a Mar

16/04/19 06:20
Celebració de la Diada de Sant Jordi 2019 a Badalona

16/04/19 06:13
'El profesor, además de transmitir conocimientos, ha de ser capaz de transmitir emociones'


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2019 - Contacto webmaster