BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
4 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàPlataforma Deixem de ser Invisibles: 'Si votar és un deure cívic, l'accessibilitat també ho és'

Plataforma Deixem de ser Invisibles - 21/05/2015 17:36

Si votar és un deure cívic, l'accessibilitat també ho és. Les persones amb diversitat funcional (discapacitat) tenen dret a votar perquè és un Dret Humà i fonamental de TOTES les persones.
El lloc d'una urna és la mesa electoral i, quan l'urna surt al carrer, tremola la democràcia i l'estat de dret.
Més del 70% dels col·legis electorals són il·legals, per no ser accessibles per a les persones amb algun tipus de diversitat funcional.

En les eleccions municipals del pròxim 24 de maig no hi haurà vot secret per a les persones amb diversitat funcional visual perquè el govern no ha regulat encara el procediment de vot accessible, demostrant falta de voluntat política. Simplement amb unes plantilles braille regulades en el procediment de vot accessible es resoldria aquest problema.
Cada votant amb diversitat funcional visual que vulgui, pot demanar al President de la seva mesa electoral que faci constar en l'acta d'incidències que protesta porque el seu vot no ha estat secret, i perquè no hi ha un procediment de vot accessible en les eleccions municipals.

Per la seva part, les persones amb diferents diversitats físiques constitueixen el grup de votants més nombrós (el 52%); en segon termini, les persones amb diversitats visuals; les persones amb diversitats auditives, representen el 24% dels votants. En canvi, les persones amb diversitats funcionals intel·lectuals són exclososes, les quals moltes vegades són incapacitades per protegir una àrea de la seva vida, però el qual no exclou que no tinguin opinió ni puguin decidir.
En un dels seus informes, l'Instituto para la promoción de la Vida Independiente assenyala l'obligatorietat de què els locals electorals siguin accessibles, igual que tots els edificis d'institucions o serveis públics a més trigar el 4 de desembre de 2015, i constata el risc que, un cop més, no s'acompleixi el mandat legal.

Per a l'acompliment d'aquesta exigència, l'informe fa una sèrie de recomanacions als poders públics que, la Plata forma Deixem de Ser Invisibles, fa seves: Acabar amb la indefinició sobre qui és el responsable d'acreditar l'accessibilitat dels locals electorals que proposen els ajuntaments a la Junta Electoral Provincial. Establir un qüestionari amb els punts a verificar per acreditar l'accessibilitat del local electoral. Incloure en el Manual per als membres de les taules electorals la comprovació de l'accessibilitat del local quan es constitueixi la taula i, abans d'obrir-ho, comunicar les deficiències que s'observin perquè la Junta Electoral adopti la decisió que cregui convenient per obrir o no el local.

El respecte als valors fonamentals que comporta la democràcia descansa, en darrera instància, en les persones. La Plataforma, amb la finalitat de què no existeixi cap local electoral que no sigui plenament accessible, fa una crida especial als membres de les taules electorals (presidents i vocals); als interventors i apoderats dels partits i agrupacions de ciutadans i a totes i tots els candidats perquè s'assegurin de l'accessibilitat del col·legi electoral. És indigne que un candidat electe voti a un local que no sigui accessible a tots els seus conciutadans.

Esperem la màxima col·laboració i difusió d'aquest escrit en pro dels drets fonamentals dels homes i les dones amb diversitat funcional. I, a aquells que siguin escollits a les urnes, els hi exigirem la plena accessibilitat a Badalona en el termini que marca la llei: 4 de desembre de 2015.

Plataforma Deixem de ser Invisibles

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 1

Últimas noticias

02/07/20 19:14
L’Ajuntament de Badalona organitza trobades culturals per reactivar les activitats dels casals de gent gran tancats per la Covid-19

02/07/20 06:56
Una excavació arqueològica al carrer del Temple de Badalona descobreix una peça singular de la baixa Edat Mitjana

01/07/20 06:49
Badalona situa la taxa de contagis de la Covid-19 en la mitjana de Catalunya i més baixa que la majoria dels municipis del seu entorn

30/06/20 15:42
Des d’aquest dimecres 1 de juliol les biblioteques públiques de Badalona amplien els seus serveis

26/06/20 07:05
Aquest dilluns 29 de juny s’inicia l’obertura parcial de les instal·lacions esportives municipals


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster