BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Jueves
18 de Abril de 2019
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàAquest dissabte 13 de juny es constitueix el Ple de l’Ajuntament de Badalona
Aquest dissabte 13 de juny es constitueix el Ple de l’Ajuntament de Badalona
La sessió extraordinària se celebrarà a les 12.00 hores
Redacción - 13/06/2015 01:35

Aquest dissabte 13 de juny de 2015, a les 12.00 hores, tindrà lloc la sessió extraordinària de constitució del Ple de l'Ajuntament de Badalona. 

Con funciona aquest acte?

A l'obertura de la sessió el regidor de més edat, en aquest cas en Ramón Riera (PP), nascut l'any 1948, i la regidora de menor edat, que és la Cristina Agüera (PP), nascuda l'any 1990, constitueixen la Mesa d'Edat. Així s'obrirà la sessió de constitució del nou Ajuntament.

A continuació es farà la comprovació de les credencials i promesa del càrrec. El secretari de l'Ajuntament explica que de conformitat amb la vigent normativa electoral s'acredita que han estat presentades les credencials lliurades per la Junta Electoral i les declaracions de béns patrimonials i activitats.

Posteriorment els regidors i regidores efectuen el jurament o la promesa del càrrec amb el següent ordre: primer el regidor de més edat membre de la Mesa; després el regidor de menor edat membre de la Mesa; i finalment la resta dels regidors i regidores, començant per la candidatura que ha obtingut menys vots i seguint per les altres en ordre ascendent.

Els regidors i regidores procedeixen a efectuar el jurament o la promesa del càrrec. A cada regidor i regidora se li posa la medalla acreditativa i es dirigeix al seient que té reservat a la sala de sessions.

L'ordre que se seguirà serà el següent: Ramón Riera (PP) -membre de la mesa- Cristina Agüera (PP) -membre de la mesa-, Juan Miguel López González (C's), María Gallardo Borrega (ICV-EUiA), Àlex Mañas Ballesté (ICV-EUiA), Jordi Subirana i Ortells (CiU), Ferran Falcó i Isern (CiU), Agnès Rotger i Dunyó (ERC), Francesc Ribot i Cuenca (ERC), Oriol Lladó i Esteller (ERC), Rubén Guijarro Palma (PSC), Conxita Botey Teruel (PSC), Àlex Pastor López (PSC), Jordi Serra Isern (PSC), Fàtima Taleb Moussaoui (Guanyem Badalona en Comú), Javier López Cegarra (Guanyem Badalona en Comú), Laia Sabater i Díaz (Guanyem Badalona en Comú), Jose Téllez i Oliva (Guanyem Badalona en Comú), Dolors Sabater i Puig (Guanyem Badalona en Comú), Joan Walter Fibla (PP), Daniel Gracia Álvarez (PP), Rosa Bertran i Bartomeu (PP), Juan Fernández Benítez (PP), Miguel Jurado Tejada (PP), Sònia Egea Pérez (PP), Maritxu Hervás Mínguez (PP), Xavier Garcia Albiol (PP).

Elecció de l'alcalde/essa

Un cop ja està constituïda la Corporació Municipal de Badalona, es procedeix a l'elecció de l'alcalde/essa d'acord amb allò que disposa l'article 196 de la Llei de règim electoral general.

Els caps de llista que desitgen ser candidats a l'alcaldia poden manifestar-ho dient sí o no. El secretari indica a continuació els noms dels candidats i candidates. S'entrega un sobre a cada regidor i les paperetes d'elecció dels candidats i candidates. La votació és secreta. Cada elector haurà d'introduir la papereta del candidat a l'urna. Els regidors i regidores seran cridats pel mateix ordre que han seguit per fer el jurament o promesa, llevat dels membres de la Mesa d'Edat que votaran en últim lloc. Acabada la votació es procedeix a l'escrutini.

Si el candidat obté la majoria absoluta (14 vots favorables), la Mesa el proclama alcalde/essa. Si no obté la majoria absoluta, es proclama el cap de la llista més votada a les eleccions.

La persona escollida promet el càrrec, i a continuació, el president de la Mesa li dóna la vara i ocupa el seu lloc com a alcalde/ssa. Els portaveus dels grups expliquen el seu vot. L'alcalde/essa es dirigeix a tots els badalonins en la seva primera intervenció del nou mandat municipal. A continuació, aixeca la sessió de constitució del nou Ajuntament de Badalona.

El Consistori municipal està integrat per 27 regidors i regidores. Es tracta de 17 regidors (6 del PP, 2 de Guanyem Badalona en Comú, 3 del PSC, 2 d'ERC, 2 de CiU, 1 d'ICV-EUiA i 1 de Ciutadans) i 10 regidores (4 del PP, 3 de Guanyem Badalona en Comú, 1 del PSC, 1 d'ERCi 1 d'ICV-EUiA).

Algunes notícies relacionades

Primera reunió per al traspàs de poders municipals entre Dolors Sabater i Xavier García Albiol 
La trobada aques s'ha fet aquest dijous al matí ha durat més d’una hora i ha destacat per la seva cordialitat 

Més notícies AQUÍ

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 4 y 4

Últimas noticias

17/04/19 06:15
El proper 29 d’abril entra en funcionament el nou aparcament de l’Hospital Germans Trias

17/04/19 06:11
El Teatre Zorrilla acull el pròxim divendres 26 d’abril l’acte de cloenda de l’Any Fabra

17/04/19 06:05
La problemàtica dels plàstics i el mar i els efectes del canvi climàtic en les infraestructures, properes cites de les conferències Anar a Mar

16/04/19 06:20
Celebració de la Diada de Sant Jordi 2019 a Badalona

16/04/19 06:13
'El profesor, además de transmitir conocimientos, ha de ser capaz de transmitir emociones'


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2019 - Contacto webmaster