BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
20 de Julio de 2019
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàLa Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya escull Badalona per commemorar el Dia Internacional contra la pobresa
Un acte amb la presència de la vicepresidenta de la Generalitat i l’alcaldessa de Badalona
Redacción - 19/10/2015 03:59

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, que agrupa prop de 3.000 entitats socials catalanes, ha commemorat, per sisè any consecutiu, el Dia Internacional contra la pobresa. L'acte ha tingut lloc a la Masia de Can Bofí Vell de Badalona, seu del Projecte Àngels, una iniciativa impulsada per la Fundació Roca i Pi amb l'Ajuntament de Badalona, Badalona Serveis Assistencials (BSA) i el Gremi d'Instal·ladors del Barcelonès Nord i Baix Maresme.

L'objectiu del projecte Àngels és garantir que col·lectius vulnerables puguin disposar d'una llar digna i adequada a les seves necessitats i fomentar l'ocupació de persones aturades que es formen en l'ofici de la construcció i els arranjaments de la llar.

El president de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Oriol Illa, acompanyat per diversos membres de la Junta Directiva de la institució, han visitat la seu del Projecte Àngels. A la visita també hi ha assistit la vicepresidenta de la Generalitat de Catalunya i consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté; l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater; la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger; el regidor de Badalona Justa i Inclusiva, Francesc Ribot; així com altres regidors del Govern i de l'oposició.

En la seva intervenció, l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha explicat que "iniciatives com el Projecte Àngels posen de manifest com n'és de necessària la col·laboració entre les institucions públiques, les entitats i les empreses privades, i mostra com aquest treball conjunt dóna els seus fruits i que no només suma sinó que multiplica".

Dolors Sabater ha dit que des de l'Ajuntament "no es vol fer caritat, sinó que es vol fer justícia, i el repte que ocupa a aquest Govern és treballar per eradicar les causes que comporten pobresa". "Badalona té moltíssima riquesa d'experiències de lluita contra l'exclusió que els últims anys han quedat en un segon pla i que ara s'han de tornar a explicar perquè a Badalona li convé ser coneguda per les moltes coses positives que té i que s'hi fan".

L'alcaldessa també ha afirmat que "s'estan vivint ara moments històrics a molts nivells, però el repte més gran que s'hauria d'aconseguir i que hauria de fer sentir molt d'orgull a la gent que l'està protagonitzant en ple segle XXI, que som tots nosaltres, és acabar amb un llast que s'està arrossegant des del Neolític, és a dir les desigualtats i aquesta classificació de la societat entre privilegiats i no privilegiats". "L'orgull més gran que podríem tenir tots plegats és que les desigualtats deixessin d'existir i que el repartiment de la riquesa fos més just i no com ara que és absolutament injust i insostenible", ha afegit.

Majoritàriament, el Projecte Àngels ha atès peticions del col·lectiu de gent gran. Les intervencions es poden agrupar, a grans trets, en dos àmbits: les obres de paleta -bàsicament substitucions de banyeres per plats de dutxa i arranjaments a la cuina-, i l'aportació de mobiliari reciclat, la millora de la xarxa elèctrica o la neteja urgent de l'immoble. Entre 2010 i 2014 s'han fet 827 actuacions de millora en 608 domicilis de famílies sense recursos.

Posteriorment a la consolidació del Projecte Àngels s'ha creat una empresa d'inserció, que vol ser l'eina que permetrà créixer en un major nombre de llocs de treball. Projecte Àngels vol fomentar l'ocupació de persones aturades, així com la reinserció laboral de treballadors que fa més de dos anys que no tenen ocupació.

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització constituïda l'any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 34 federacions i agrupacions que representen prop de 3.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social

El Tercer Sector Social fa referència a aquelles entitats no governamentals i no lucratives que treballen en el camp social. Actualment, a Catalunya aquest sector inclou 6.800 entitats, representa un 2,8% del PIB, compta amb 300.000 voluntaris, dóna feina a 102.000 persones i presta serveis a 2,1 milions de persones.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 1

Últimas noticias

19/07/19 06:31
'L’habitació del costat', dirigida per Julio Manrique, primer dels 20 espectacles de la nova temporada als teatres municipals de Badalona

18/07/19 06:38
Primeres figures de 4 companyies de referència ballen divendres 19 en la gala de dansa i dissabte 20 fragments de Cançó d’Amor i de Guerra i la Tabernera del Puerto centren el repertori líric en el tancament de la setena edició de Les Nits al Port

18/07/19 06:36
Acord per a la formació del nou Govern municipal de Badalona

17/07/19 06:28
L’alcalde trasllada al Conseller d’Interior la necessitat d’incrementar el nombre de Mossos d’Esquadra per millorar la seguretat a Badalona

16/07/19 06:27
'La 'preocupación inútil' nos aporta ansiedad y nos impide disfrutar de las cosas que van bien en nuestra vida'


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2019 - Contacto webmaster