BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
25 de Mayo de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàLa Generalitat licita les obres del primer tram del lateral de la C-31

Redacción - 23/10/2015 05:04

La Generalitat, a través d'Infraestructures de Catalunya, ha licitat l'obra que ha de configurar el nou lateral que va des de l'Avinguda President Companys fins a l'Institut de La Pineda. L'obra, quantificada en 3'57 milions, serà adjudicada el pròxim trimestre i les obres podrien començar a mitjans de l'any 2016.

El lateral, que serà un vial paral·lel a l'autopista C-31, tindrà una vorera de 0,75 metres al costat de l'autopista, 9 metres de calçada (3 carrils de 3 metres) i 3 metres de vorera al costat ciutat.

Les obres inclouen els treballs previs de demolició i esbrossada, el moviment de terres i la formació dels paviments. L'autopista està aixecada, per això caldrà fer 3 murs de diferents alçades que continguin les terres del talús. Dins de les obres es preveu també la formació del drenatge (embornals i claveguera) l'enllumenat i la semaforització, així com els desviaments dels serveis afectats (gas, aigua, electricitat, telefonia), que tenen una partida de 0,6 milions d'euros.

Així ho ha expressat el regidor badaloní de CDC Ferran Falcó en una roda de premsa en la qual també ha volgut fer balanç del seu treball com a diputat del Parlament, ha significat "el compromís del Govern de Catalunya amb la ciutat" que ha qualificat de "majúscul tenint en compte les circumstàncies adverses a les quals s'ha hagut d'enfrontar".

Així, Falcó ha recordat com en aquest període en el qual ha estat diputat, la Generalitat ha començat i acabat dues escoles com les de la Lola Anglada i el Bufalà 2, les obres de millora de la Nacional al seu pas pel carrer de Sant Bru, la licitació del nou Institut Ventura i Gasol, i ara la del tram del lateral.

Falcó ha recordat que, per entomar el repte del lateral que quedarà fer al barri del Sant Crist, l'Ajuntament té molts deures a fer, i ha manifestat que "si el govern de Badalona ho vol, estaré al seu costat per fer-los".

Finalment, Falcó ha dit que no ha volgut comparèixer només per fer un anunci, i que ha volgut esperar la confirmació de la licitació, que es penjarà al web oficial d'infraestructures.cat aquest migdia.

El govern municipal valora positivament l'anunci de licitació

El primer tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Badalona Habitable, Oriol Lladó, ha explicat aquest dijous que "el govern municipal agraeix l'anunci de licitació de la Generalitat sobre els laterals de la C-31 després de la petició que l'agost passat aquest equip de govern li va fer al secretari d'infraestructures i mobilitat de la Generalitat, Ricard Font, després de reunir-nos amb la FAVB i l'AV Sant Crist".

"Estem parlant d'una primera fase, que és la que està llesta i preparada. Caldrà veure i estudiar la segona fase, la que toca estrictament al barri de Sant Crist. Aquí l'Ajuntament demana a la Generalitat que reconegui el greuge històric acumulat de la ciutat pel que fa a les inversions i es comprometi més amb la regeneració de la trama urbana associada, també amb diferents problemes de fons. No és només els laterals, és com es relaciona la ciutat amb l'autopista", ha indicat Oriol Lladó.

El regidor ha afirmat que "des del govern no es pot deslligar el tema dels laterals de la regeneració de Sant Crist i de l'àrea de l'Estrella". "Demanem a la Generalitat un major impuls, ja que aquest, en el fons creiem que és un projecte global", ha dit.

Oriol Lladó ha posat en relleu que "quan es parla de laterals es parla de permeabilització d'una infraestructura, però no és la darrera ni única mesura. Des del govern es reivindica la revisió de la C-31 en tot el seu conjunt. Cal avançar per convertir la infraestructura en un carrer més. És un pas important, però aquest govern no es conforma amb això".

"Celebrem que la Generalitat hagi ignorat les propostes de CiU a Badalona, on deia que els diners els avançaríem nosaltres. La Generalitat, com a administració competent ha de complir amb la ciutat, amb qui manté un greuge històric", ha destacat el primer tinent d'alcaldia.

El regidor ha explicat que el govern municipal demana a la Generalitat "compromís en el projecte en el seu conjunt, i això implica també el tram de Sant Crist". "No acceptem que es situï com a condició canviar la proporció d'habitatge públic i privat a Sant Crist. Aquest és un tema que volem parlar i que ens mereixem parlar amb Incasòl i amb Territori. La ciutat té necessitats clares d'habitatge social", ha assegurat.

Segons Lladó, "el govern no frivolitzarà amb aquest tema, es demanarà una reunió amb el pròxim conseller per defensar com toca els interessos de la ciutat". "Volem que en aquesta reunió ens hi acompanyin regidors d'altres formacions i representants de la societat civil de la ciutat", ha afegit.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 3

Últimas noticias

25/05/20 12:53
Les zones blaves de Badalona continuaran sent gratuïtes fins al dimarts 2 de juny

25/05/20 06:48
404 persones sense llar dormen en centres d’acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d’infrahabitatge a Badalona

25/05/20 06:44
Badalona posa en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre

22/05/20 15:30
Dimarts el Museu de Badalona torna a obrir les seves portes al públic amb mesures sanitàries i de salut

22/05/20 06:59
La recollida de contenidors tèxtils, servei essencial per garantir la salubritat de l’espai públic


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster