BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
25 de Septiembre de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàCiU presenta unes al·legacions a les Ordenances que, indiquen, 'es traduirien en una rebaixa de la pressió fiscal global pels badalonins'

Redacción - 13/11/2015 00:49

CiU presenta unes al·legacions a les Ordenances que, segons indiquen en un comunicat, 'es traduirien en una rebaixa de la pressió fiscal global pels badalonins'. El grup s'ha reunit aquesta setmana amb el govern municipal per a negociar les diverses al·legacions que ha presentat a la proposta d'ordenances fiscals per a l'any 2016 aprovada inicialment pel ple de l'Ajuntament, el proppassat 27 d'octubre d'enguany i que aquest matí s'han entrat al Registre General de l'Ajuntament. El seu president, Ferran Falcó, tal com ja va anunciar, considera que "la proposta del govern municipal no serveix per ajudar els sectors més desafavorits en el context de crisi econòmica que estem immersos".

Per això, ha presentat esmenes en dues de les principals Ordenances amb més càrregues per als ciutadans: l'ordenança reguladora de l'Impost de Béns Immobles (IBI), popularment conegut com a "contribució" i l'Ordenança reguladora sobre l'Increment del Valor Afegit dels terrenys de naturalesa urbana "Plusvàlua".

Impost de Béns Immobles

Pel que fa a les al·legacions relacionades amb l'IBI, Falcó ha explicat que "Badalona és una de les grans ciutats metropolitanes amb un tipus més elevat de l'IBI i per això hem proposat una reducció del 5% del tipus, que juntament amb el 10% corresponent a l'aplicació dels coeficients d'actualització dels valors cadastrals que el govern neutralitzarà amb la reducció del tipus, representarà un estalvi real pel contribuent d'un 15%".

Falcó proposa la bonificació de diversos aspectes de la taxa, com és el cas de les famílies nombroses, en què el govern proposava unes bonificacions en funció del valor cadastral de les finques, "i la nostra proposta va més enllà deixant de banda aquest aspecte i tenint en compte el tipus de família nombrosa, el nombre de fills i el límit imposable d'aquestes famílies".

Proposa també, bonificacions per a habitatges de protecció oficial posteriors als tres anys que obliga la llei, habitatges que fomentin l'estalvi energètics i les energies renovables i per places d'aparcament que hagin instal·lat carregadors per a cotxes elèctrics.

Finalment, pel que fa a l'IBI, Falcó sol·licita una exempció de l'impost per a les entitats sense afany de lucre amb seu a Badalona, tal com la llei 49/2002 de règim fiscal ja contempla.

Impost sobre l'increment de valor dels terrenys de naturalesa urbana

Pel que fa a les al·legacions relacionades amb la Plusvàlua, Falcó ha manifestat que "aquest és un impost que ha de desaparèixer, ja que per a molts juristes és una doble imposició perquè aquest rendiment ja tributa per IRPF" i per aquest motiu, "la nostra proposta ha estat la congelació del tipus per anar-lo reduint de forma gradual fins a la seva desaparició."

Mentre aquest impost sigui vigent, Falcó proposa bonificacions en diversos supòsits i el percentatge d'aquestes bonificacions estan subjectes al valor de sòl de l'habitatge transmès.

Finalment, pel que fa a la Plusvàlua, tot i que en l'article 1, normativa aplicable, fa referència als articles 15.2 i 59.2 del Reial decret legislatiu 2/2004 de 5 de març pel qual s'aprova el Text refós de la Llei reguladora de les hisendes locals, en el qual en el seu article 123 contempla l'exempció d'aquest impost amb ocasió de la dació en pagament i en procediments d'execució hipotecària notarial o judicial, Falcó proposa que, "en benefici de la transparència de l'abast d'aquesta ordenança s'inclogui explícitament en el seu articulat el redactat de la llei".

Destacar una altra al·legació relativa a l'ordenança reguladora de l'impost sobre construccions, instal·lacions i obres en la que Falcó demana que s'afegeixi a la proposta del govern, que incorpora una bonificació del 50% sobre la quota de l'impost als habitatges de protecció oficial en règim de lloguer, "els habitatges privats destinats a lloguer que s'incloguin en la borsa de lloguer d'habitatges de Badalona".

Falcó considera que "aquestes al·legacions suposaran un ajut directe per les famílies de la ciutat, que veuran com no han de pagar tant per aquests impostos".

Finalment, Ferran Falcó remarca que "no hem pogut presentar al·legacions a les taxes municipals perquè el govern no ha fet cap proposta de modificació de les mateixes, encara que a nosaltres ens hagués agradat fer-ne".

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 0

Últimas noticias

24/09/20 20:05
Més del 10% de les persones amb infecció greu per SARS-CoV-2 té anticossos que boicotegen el seu propi sistema immunitari

24/09/20 04:35
Badalona i el RACC col·laboren per potenciar una mobilitat més segura i respectuosa

23/09/20 06:58
Aprovat el conveni de col·laboració per a la delegació de competències a l’AMB per a la prestació del servei esporàdic de transport adaptat per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda

23/09/20 06:44
La Fundació Catalunya La Pedrera engega el Programa d’Acompanyament Educatiu per ajudar a infants i joves de Badalona a afrontar el nou curs

22/09/20 12:10
Badalona commemora aquest dimecres el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster