BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
14 de Agosto de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàLa Junta Local de Seguretat analitza la coordinació entre Ajuntament i cossos d’emergència en els possibles casos de pobresa energètica
En l’últim any, els fets delinqüencials es mantenen i baixa la xifra de robatoris amb força a establiments un 22,6% i la de robatoris amb força a empreses un 41,4%
Redacción - 29/12/2016 06:09

La Junta Local de Seguretat va abordar en la reunió celebrada el passat divendres 23 de desembre a la Casa de la Vila diverses qüestions que impliquen la intervenció a la ciutat de cossos policials i d'emergència. Una de les problemàtiques que es va tractar va ser la pobresa energètica precisament amb l'objectiu de millorar la coordinació entre els serveis municipals i els cossos d'emergència en els possibles casos que es detectin. Els assistents van coincidir en la necessitat que cal impulsar una feina proactiva per tal que la informació que pugui aportar policia i bombers, a partir de les intervencions que realitzen, serveixi a l'ajuntament per millorar la prevenció i la detecció de casos de pobresa energètica, així com la coordinació amb els serveis socials per donar suport a les famílies afectades.

Tot i que a Badalona no s'ha registrat cap cas d'incendi relacionat directament amb una situació de pobresa energètica, l'alcaldessa de Badalona considera que és "molt important remarcar aquest tipus de coordinació per detectar possibles situacions que puguin posar en perill la seguretat de les famílies".

En aquesta segona reunió de la Junta Local de Seguretat celebrada durant aquest 2016, en la qual hi van participar l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, el secretari de la Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a Barcelona, Xavier Baiget, i responsables de la Guàrdia Urbana, dels Mossos d'Esquadra i del Cos Nacional de Policia d'aquesta ciutat, també es va parlar de salut pública. En aquest sentit i en relació a la situació d'alarma registrada fa uns mesos per un augment de presència de xeringues al carrer en un sector de la ciutat, Dolors Sabater ha posat de relleu que l'actuació coordinada dels cossos policials de Badalona i Sant Adrià de Besòs i la investigació realitzada ha permès reduir la conflictivitat en aquest àmbit.

També es van analitzar els operatius policials de cara als actes que comporten una concentració massiva de ciutadans amb motiu de les festes de Nadal i les mesures de seguretat previstes atenent el nivell 4 sobre 5 d'amenaça terrorista vigent.

Pel que fa a les dades del balanç delinqüencial interanual, cal destacar que la xifra de robatoris amb força a establiments ha baixat un 22,6%. També han disminuït els robatoris amb força a empreses en un 41,4% i altres tipus de robatoris amb força en un 20,2%. Per contra, han augmentat els robatoris amb força en l'interior de vehicles en un 14,7%. Els percentatges de robatoris amb força en domicilis es mantenen sense variacions. La xifra global de dades delinqüencials s'ha mantingut estable, amb un lleuger increment de l'1,1%.

Per arribar a aquests descens de les xifres relacionades amb els robatoris amb força, cal destacar la tasca policial preventiva de la Unitat de Seguretat Ciutadana i dels serveis de proximitat. Durant aquest període, l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de l'ABP de Badalona ha realitzat un total de 365 col·loquis i xerrades sobre seguretat que han tingut el seu efecte a gairebé 12.000 assistents entre associacions, col·lectius, escoles o particulars. Cal destacar també la tasca que es desenvolupa en investigació.

Sobre les dades de robatoris amb violència i intimidació, aquests s'han reduït en global un 3,9%, amb un descens en els robatoris en l'espai públic del 2,3%, i en establiments del 23,1%. La xifra que ha pujat és la de robatoris per estrebada amb un augment del 4,4%, dades que indiquen que es produeixen menys fets amb intimidació per arma blanca o que finalitzen amb agressió física a la víctima.

Els delictes contra l'ordre públic han baixat un 19,5%; els relatius al trànsit han pujat un 23,3% motivat per l'augment dels controls de pas a vies urbanes i punts d'accés al municipi; els delictes contra les persones s'han incrementat un 2,3% i els delictes contra la salut púbica han augmentat un 25% a causa de la seva detecció gràcies al patrullatge intensiu i específic en prevenció del consum i venda de substàncies estupefaents. Molt lligat a aquest fet, es troba l'increment de fins a un 42,1% de les denúncies administraves, la major part per consum i tinença de drogues.

Les detencions han pujat un 0,2% i els incidents que són comunicats al 112 amb activació de patrulla policial també han crescut un 3,9%.Tenint present que els fets denunciats anuals s'han incrementat només en un 1,1%, això indica que molts d'aquests incidents del 112 s'han resolt al mateix moment amb la presència policial, mediant i assessorant les parts implicades.

L'alcaldessa de Badalona va afirmar que les dades del balanç delinqüencial interanual s'han d'interpretar en clau positiva ja que hi ha hagut un important descens dels robatoris amb força i també dels robatoris amb violència i intimidació que són els que generen sovint més inquietud entre la ciutadania.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 2

Últimas noticias

13/08/20 13:25
La Guàrdia Urbana de Badalona presenta el primer dron que ajudarà al control de les ocupacions

11/08/20 13:58
Badalona inicia una campanya extraordinària de fumigacions als plataners i als oms de la ciutat per acabar amb les plagues d’insectes que s’han detectat en algunes zones

10/08/20 13:04
Badalona celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major

10/08/20 07:07
BSA implanta un nou Contact Center amb la possibilitat tècnica de Callback que millora l’accessibilitat telefònica a l’Atenció Primària

05/08/20 11:53
La línia B3 dels autobusos urbans de Badalona manté la parada del carrer del Germà Juli, davant els jutjats de la ciutat, els dissabtes i festius


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster