BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
14 de Agosto de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL’ Institut Manuel Vázquez Montalbán consolida la Formació Professional Dual

Redacción - 29/12/2016 06:34

Durant el present curs acadèmic 2016-2017, la tercera promoció d'alumnes de l'Institut Manuel Vázquez Montalbán que cursen estudis de Formació Professional es graduarà en la modalitat d'FP Dual.

L'FP Dual configura un nou model formatiu a Catalunya, inspirat en el sistema alemany, que aposta per augmentar la col·laboració entre els centres de formació professional i les empreses dins del procés formatiu dels alumnes.

Per a l'alumnat, suposa poder compaginar la seva formació al centre educatiu i en una empresa del sector, en condició de treballador assalariat o becari, i percebent una retribució econòmica per part de l'empresa. A més, li permet aprendre en situacions reals de treball, millorar la qualificació, la motivació i el seu desenvolupament personal.

A l'empresa li permet conèixer directament les potencialitats dels alumnes, fomentar el relleu generacional, formar l'alumne en la cultura i els processos de l'empresa, alhora que participa activament en la determinació dels continguts curriculars.

En què consisteix l'FP Dual ?

L'FP Dual combina la formació de l'alumne en el centre educatiu i les pràctiques remunerades a l'empresa. Part del currículum educatiu de segon curs es desenvolupa a l'empresa. L'alumne forma part de la plantilla, està donat d'alta a la seguretat social (en el compte de becaris) i rep un salari per la seva feina. Per aquest curs, el salari que rep un l'alumne que fa 40 hores setmanals és de 532,51 €/mes.

D'altra banda, l'empresa té l'oportunitat de formar personal tècnic qualificat i l'estudiant al final de la seva formació té opcions reals de ser contractat per l'empresa.

Finalment, els centres poden d'apropar els seus ensenyaments a la realitat del mercat laboral.

Cal destacar que les empreses contracten molts d'aquests alumnes que cursen FP Dual, els quals hi han fet les pràctiques (al voltant del 80% de l'alumnat) i per la qual cosa passen a formar part de les plantilles.

Actualment l'institut té convenis de col·laboració amb una vintena d'empreses de tipologies ben diverses: d'autònoms i startups, petites i mitjanes empreses i multinacionals, tant del sector informàtic com d'altres sectors que acullen alumnes als seus departaments d'informàtica.

A quina mena d'alumnat va adreçat aquest tipus de formació?

Aquesta modalitat formativa va adreçada a tot l'alumnat de cicles de Formació Professional, sempre que els centres estiguin autoritzats per impartir FP Dual. En concret, l'Institut Manuel Vázquez Montalbán està oferint aquesta opció en la branca d'Informàtica i Comunicacions. Aquest curs 2016/2017 es graduarà la tercera promoció d'alumnes que han cursat FP Dual en el cicle d'Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, de grau superior i la segona promoció en el cicle de grau mitjà Sistemes Microinformàtics i Xarxes.

On es pot trobar més informació sobre l'FP Dual?

Al web del centre www.institutmvm.cat o al web de la Formació Professional fp.institutmvm.cat

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 4 y 5

Últimas noticias

13/08/20 13:25
La Guàrdia Urbana de Badalona presenta el primer dron que ajudarà al control de les ocupacions

11/08/20 13:58
Badalona inicia una campanya extraordinària de fumigacions als plataners i als oms de la ciutat per acabar amb les plagues d’insectes que s’han detectat en algunes zones

10/08/20 13:04
Badalona celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major

10/08/20 07:07
BSA implanta un nou Contact Center amb la possibilitat tècnica de Callback que millora l’accessibilitat telefònica a l’Atenció Primària

05/08/20 11:53
La línia B3 dels autobusos urbans de Badalona manté la parada del carrer del Germà Juli, davant els jutjats de la ciutat, els dissabtes i festius


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster