BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Miércoles
23 de Mayo de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàProjecte de reforç escolar al Col·legi Lestonnac del barri de Sant Roc adreçat a alumnes de primària i d’ESO
Projecte de reforç escolar al Col·legi Lestonnac del barri de Sant Roc adreçat a alumnes de primària i d’ESO

Redacción - 14/02/2017 06:05

L'Obra Social "la Caixa" ha concedit una ajuda per valor de 9.940 euros a l´Escola Lestonnac del Barri de Sant Roc de Badalona pel projecte de Reforç Escolar que es desenvolupa amb el suport del Consorci Badalona Sud. En aquest projecte els professionals de la Cooperativa Reflexes donen suport a l'escolarització i reforç escolar als alumnes de l´escola.

El Consorci Badalona Sud com a institució pública del territori articula la xarxa d'atenció i d'intervenció social reforçant els projectes de suport a l'acció educativa i als centres educatius. Amb aquest projecte el Consorci vincula el suport de l'Obra Social "la Caixa" amb el projecte de reforç escolar dirigit als alumnes de l'escola Lestonnac.

Projecte seleccionat

PROJECTE 3XIT DE REFORÇ ESCOLAR A L'ESCOLA LESTONNAC DEL BARRI DE SANT ROC DE BADALONA

El projecte s'emmarca en les actuacions que l'escola Lestonnac impulsa en l'àmbit de les activitats extraescolars. Els objectius generals del projecte són reforçar i consolidar els coneixements i les habilitats de l'alumnat per ajudar-los a assolir els objectius acadèmics, treballant el conjunt de competències bàsiques que són necessàries per a la vida escolar.

El projecte 3EXIt el porta a terme la Cooperativa Reflexes com un recurs al servei del centre que amb el suport dels tutors i tutores permet millorar l'aprenentatge, les actituds i la motivació del seu alumnat. En aquest espai fora de l'horari lectiu, els alumnes fan els deures, resolen dubtes i comparteixen amb un grup reduït de companys i companyes un espai de conversa, de lectura o de pràctiques que els ajuda a millorar les competències bàsiques. S'adreça a l'alumnat de 1r a 6è de primària i a l'alumnat de 1r a 4t d'ESO. Hi ha un total de 6 grups amb la següent distribució: Un grup d'alumnat de 1r a 3r de primària (10 places per grup. Un grup d'alumnat de 4t a 6è de primària (10 places per grup). Dos grups d'alumnat de 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO (10 places per grup, total de 20 places). Dos grups d'alumnat d'Aula d'Acollida d'ESO (10 places per grup, total de 20 places). El centre educatiu és part fonamental del projecte que en aquests moments està atenent un total de 60 alumnes/as.

El col·legi Lestonnac està situat al barri de Sant Roc de Badalona, a prop de la plaça Camarón, centre neuràlgic de les interrelacions culturals que es donen entre les diferents comunitats que conviuen en aquest barri de la ciutat. L'escola treballa amb propostes pedagògiques innovadores i compromeses a fi de donar respostes adequades als seus alumnes. L'escola atén gairebé 600 alumnes, des dels 3 fins als 16 anys, i s'imparteixen tots els cicles d'ensenyament obligatori: infantil primària i secundària. Té un clar compromís social, atén un alumnat amb greus problemes socials, econòmics, familiars, culturals i d'integració a molts nivells (barri, escola, poble, país....). Treballa amb la perspectiva de la integració i la interculturalitat, amb alumnes de la comunitat gitana, pakistanesa, magrebina, sud-americana, xinesa i altres amb les dificultats de convivència que sovint això suposa. Hi ha un alt grau de compromís dels membres del claustre amb el barri i sobretot amb la població infantil i jove.

Davant la realitat social complexa i singular dels barris de Badalona Sud, el Consorci és el responsable del desenvolupament estratègic d'actuacions integrals amb visió a llarg termini que transformin la realitat social del territori i les vides de la seva gent. Reforçant els serveis existents, articulant la xarxa d'atenció i d'intervenció social i comunitària i coordinant les actuacions de les diverses administracions al territori amb corresponsabilitat, amb l'objectiu d'aconseguir la plena normalitat com a barris de Badalona i de Catalunya.

Els eixos d'actuació del Consorci Badalona Sud són: la Promoció de les persones, l'àmbit Socioeducatiu i l'àmbit de Comunitat i convivència.

El desenvolupament d'aquesta acció col·laborativa s'emmarca en els valors del model de treball del Consorci Badalona Sud: la Col·laboració entre l'administració pública i les entitats i fundacions privades en el context de la responsabilitat social i potenciar una xarxa territorial amb tots els agents que treballen en el teritori.

Obra Social "la Caixa": més de 10,5 milions de beneficiaris

Al llarg del 2016, l'entitat ha tingut com objectiu: contribuir a la construcció d'una societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més les necessiten. D'acord amb aquests, l'entitat afronta l'any 2017 amb la mateixa voluntat de consolidar i intensificar la tasca de l'Obra Social. Això es traduirà en un augment del pressupost fins a arribar als 510 milions d'euros, respecte dels 500 dels nou anys anteriors. Globalment, la Fundació Bancària "la Caixa" ha impulsat el 2016 prop de 50.000 iniciatives, de les quals s'han beneficiat més de 10,5 milions de persones.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 4 y 1

Últimas noticias

23/05/18 11:51
L'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i l’ICO de Badalona acullen l'exposició ‘M de Melanoma’ per celebrar el Dia Mundial

23/05/18 06:50
Un total de 7.000 persones han visitat el Museu de Badalona durant la Nit dels Museus

23/05/18 06:49
L’Oficina de Turisme de Badalona ofereix nous productes enoturístics

23/05/18 06:46
El dissabte 26 de maig la Fundació Salut Alta de Badalona organitza una nova edició de la Diverfesta a la Plaça Antonio Machado

23/05/18 06:43
Entitats veïnals i Ajuntament presenten el programa conjunt de les Festes de Llefià de Badalona


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster