Si el Mediterrani era concebut i per tant anomenat per l'Imperi Romà com el Mare Nostrum va ser, sens dubte, perquè dominaven la tècnica de la navegació i perquè el transport marítim va ser vital en el seu manteniment i consolidació. De tot això tracta la propera cita del cicle #AnaraMar, que conduirà Gustau Vivar, cap del Centre d'Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Per parlar de navegació, de Roma, del passat vinculat al futur el lloc triat és la sala d'actes del Museu Municipal de Badalona (de manera excepcional, alterant l'espai del Port i l'Escola del Mar). El que no varia és la cita: Dijous 16 de febrer, a les 19.00 hores.
La programació d'aquest conjunt de 12 conferències organitzat per l'Escola del Mar de l'Ajuntament de Badalona i el Port de Badalona, iniciat al novembre, encara la recta final. De manera que dijous 23 de febrer, a l'Escola del Mar, a les 19h, Gregori Muñoz-Ramos Trayter, biòleg i cap de serveis de medi ambient de l'Ajuntament de Badalona, parlarà sobre el Pont del Petroli de Badalona: del passat industrial a l'ús científic i ciutadà. Entra en escena una de les nostres peces de patrimoni local més universal analitzat des del punt de vista de la seva aportació científica i el seu recorregut històric. Sens dubte, una bona ocasió per saber de primera mà les tasques de rehabilitació i quan el podrem tornar a gaudir superades les destrosses produïdes pel temporal de finals de gener.
El dijous, 2 de març, al Port de Badalona, a les 19.00 hores, es clourà el cicle parlant de la segona edició de la Fira Inicia't, concebuda com unes jornades per pensar en el mar en clau professional i com a acostament al mar de manera iniciàtica. Així, a punt de celebrar la segona edició de la Fira (del 18 al 21 de maig) ens acostarem, de la mà de diferents ponents, a la nàutica com aposta professional, i per tant prèviament formativa, i com a eix estratègic i filó d'ocupació per al nostre territori i la seva àrea d'influència. També es llençaran propostes que facin superar l'estacionalitat de l'ús del mar i el litoral amb activitats nàutiques tot l'any. Hi participaran Agustí Martí Mallofré, vice-rector de la Facultat de Nàutica de la UPC; Frederic Valls Vilaespasa, Director gerent Escola de Capacitació Nàuticopesquera de Catalunya; Xavier Torres, President de la Federació Catalana de Vela, i Toni Tió, President del Clúster Nàutic Barcelona.
|