BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Miércoles
20 de Junio de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàPla director urbanístic per ordenar l’àmbit de les Tres Xemeneies
Pla director urbanístic per ordenar l’àmbit de les Tres Xemeneies
El Pla, que ara es començarà a treballar, haurà d’ordenar la transformació d’aquesta zona del litoral, entre Badalona i Sant Adrià de Besòs, prioritzant el sòl per a activitat econòmica
Redacción - 06/03/2017 05:59

La Comissió de Política Territorial i Urbanisme de Catalunya, presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, ha acordat avui iniciar la redacció d'un Pla director urbanístic (PDU) per ordenar l'àmbit de les Tres Xemeneies, entre els municipis de Badalona i Sant Adrià de Besòs (Barcelonès). Els alcaldes d'aquestes ciutats, Dolors Sabater i Joan Callau, respectivament, han assistit a la Comissió.

Els plans directors urbanístics són uns instruments de planejament territorial que ordenen grans peces de sòl amb un alt nivell de concreció i de detall. Es tracta d'una eina que permet ordenar àmbits estratègics del territori amb els mateixos requisits de participació i informació ciutadana que la resta d'instruments de planejament. El Departament de TES els impulsa sempre d'acord amb els ajuntaments afectats.

L'àmbit d'aquest PDU, tot i que s'anirà concretant al llarg de la seva redacció, abasta unes 28 hectàrees situades al litoral barceloní, entre la via del tren i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs fins al final de l'espai de les Tres Xemeneies.

És la zona més urbana del litoral metropolità, que des de finals dels anys 80 del segle passat ha sofert un procés de transformació que ha donat com a resultat un passeig marítim amb un caràcter marcadament cívic des de Barcelona fins a Montgat.

L'àrea de les Tres Xemeneies, on fins fa poc s'ubicaven indústries i empreses de producció energètica, ocupa una posició estratègica i molt ben comunicada dins de la ciutat metropolitana que li confereix un gran potencial per a localitzar-hi activitats. Amb el tancament de les antigues indústries, s'obre la possibilitat de repensar i transformar aquesta àrea en el marc dels processos de millora del front litoral metropolità.

El procés participatiu, la base del PDU

El PDU, que redactarà la Direcció General d'Ordenació del Territori i Urbanisme en coordinació amb els ajuntaments, establirà les condicions per a la remodelació d'aquest tram del litoral. Per fer-ho, tindrà en compte les conclusions del procés participatiu impulsat el 2016 pels dos municipis. Així, un Consell Ciutadà format per 100 persones de diversos sectors van participar en tres jornades de debat.

D'acord amb les conclusions d'aquest procés, els aspectes prioritaris que haurà d'abordar el PDU són:

Assegurar la barreja d'usos en l'àmbit de les Tres Xemeneies, prioritzant el sòl per a activitat econòmica. Garantir la dotació d'equipaments i zones verdes, tot dignificant les existents. Incloure les infraestructures necessàries per assegurar la connectivitat del sector, tant entre el teixit urbà i la costa com al llarg del litoral, considerant el tramvia, la dotació de voreres per als vianants i la xarxa de carrils bici.

· Conservar les tres xemeneies com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals. Cal recordar que les tres xemeneies i la sala de turbines de l'antiga central tèrmica van ser declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el setembre de 2016. Garantir la implicació de les institucions públiques en el procés de transformació de l'àmbit i fomentar la informació i la participació ciutadana, així com la transparència en la gestió d'aquesta remodelació.

A fi d'articular la participació dels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i Badalona en la tramitació del PDU i regular també els processos de participació ciutadana en els seus termes municipals, es preveu signar un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, els dos ajuntaments i el Consorci del Besòs.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 4

Últimas noticias

20/06/18 16:44
Àlex Pastor, nou alcalde de Badalona

20/06/18 06:40
Llefià tindrà un nou centre de Serveis Socials a la tardor

20/06/18 06:39
Badalona presenta la Xarxa de Comerç Verd

20/06/18 06:37
Els resultats d’un estudi sobre el càncer a Badalona conviden a potenciar la prevenció del melanoma i el càncer de còlon i recte

20/06/18 06:36
La cultura serà l’eix vertebrador de les activitats d’estiu del 'Fes Estiu a Badalona'


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster