BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Miércoles
20 de Junio de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL’ICAB i l’Ajuntament de Badalona crearan un punt d’Orientació Jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives
L’ICAB i l’Ajuntament de Badalona crearan un punt d’Orientació Jurídica a la ciutadania en matèria de clàusules abusives

Redacción - 14/03/2017 06:48

El degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona, Oriol Rusca, i l'alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, han signat aquest dilluns al matí un conveni de col·laboració arran del qual es crearà a Badalona un punt d'Orientació Jurídica en matèria de clàusules abusives dirigit als habitants d'aquest municipi.

El degà del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona ha explicat que "el servei s'ha posat en marxa amb l'objectiu de donar resposta a la necessitat que té la ciutadania d'assessorament jurídic per tal d'esbrinar si el seu préstec hipotecari té clàusules sòl o alguna altra clàusula que es pugui considerar abusiva".

L'alcadessa de Badalona ha destacat que "durant aquests darrers anys, la crisi ha afectat moltíssimes famílies de Badalona; una crisi de la qual n'han estat responsables moltes entitats bancàries que després han hagut de ser rescatades amb diner públic" i ha afegit que "com a govern que posa els drets de la ciutadania al centre de l'acció política, creiem que cal donar tota la cobertura i assessorament legal possible als veïns i veïnes que han estat víctimes de les clàusules abusives per part de certes entitats bancàries".

L'objectiu d'aquest servei és donar un primer consell orientador, gratuït i no directiu, relatiu als aspectes jurídics que puguin derivar-se de l'existència de clàusules abusives, i en especial de clàusules sòl, en els contractes de préstecs hipotecaris, així com informar dels tràmits previs de solució negociada per tal d'evitar el conflicte processal o analitzar la viabilitat de la pretensió.

Està previst que el punt d'informació es posi en marxa a les instal·lacions de l'Ajuntament de Badalona aquest mes de març i estarà obert fins al proper 15 de juliol.

L'assessorament el prestaran lletrats del Col·legi de l'Advocacia de Barcelona amb acreditada experiència en l'àmbit de l'assistència jurídica gratuïta i especialment en dret civil i hipotecari. Els advocats que prestin aquest servei també proporcionaran informació respecte del dret a l'assistència jurídica, d'acord amb el que estableix de la Llei 1/1996, d'assistència jurídica gratuïta i el Decret 252/1996, de 5 de juliol.

Amb la posada en marxa d'aquest Punt d'Orientació Jurídica, tant l'ICAB com l'Ajuntament de Badalona volen donar resposta a l'augment de les peticions dels ciutadans i ciutadanes de Badalona d'orientació jurídica en relació a la possible existència de les clàusules abusives als seus contractes de préstec hipotecari, inquietud motivada arran del Reial Decret Llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció de consumidors en matèria de clàusules sòl, que preveu un mecanisme de resolució extrajudicial mitjançant petició del deutor a l'entitat financera de la devolució de les quanties abonades en aplicació de la clàusula declarada nul·la.

Xerrada sobre les clàusules terra - Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

L'Ajuntament de Badalona ha organitzat amb motiu de la commemoració del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, que se celebra el 15 de març, una xerrada sobre les clàusules terra. La data de celebració del 15 de març va quedar instaurada per l'ONU des de l'any 1983 i triada pel moviment consumidorista internacional per augmentar la consciència mundial sobre aquests drets.

Per aquest motiu el Departament de Consum de l'Àmbit de Badalona Pròspera i Sostenible de l'Ajuntament de Badalona, oferirà, amb al suport i col·laboració de la Diputació de Barcelona, una xerrada sobre aquest tema a la Sala de premsa de l'edifici municipal El Viver (plaça de l'Assemblea de Catalunya, 9-12) pel dia 15 de març, a les 18.30 hores.

Les Administracions públiques són conscients que uns dels temes que més preocupen a la ciutadania en el context actual són les despeses derivades dels contractes hipotecaris, i amb aquest motiu s'ha organitzat aquesta xerrada amb l'objectiu d'oferir als ciutadans la millor interpretació de les darreres sentències i normes que els afecten per la possibilitat de poder reclamar els imports indegudament cobrats per les entitats financeres.

Per a més informació sobre a aquesta xerrada o altres temes de consum, la ciutadania es pot adreçar a l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor. Telèfon 93 483 27 44, o consultar el web: http://www.badalona.cat/consum. .

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 1

Últimas noticias

19/06/18 06:41
Vic Mirallas, A Grup Vocal, Divagação i Aran actuaran al Nits d'Estiu als Badius 2018

19/06/18 06:39
Vianants i bicicletes ja són les usuàries preferents del tram del passeig Marítim entre la Donzella de la Costa i el pont del torrent de Vallmajor

19/06/18 06:37
Badalona commemora el Dia Mundial de les Persones Refugiades

19/06/18 06:36
El divendres 6 de juliol comencen les Nits d’Estiu del Museu de Badalona

19/06/18 06:33
La consellera de Justícia visita Badalona i anuncia la inversió immediata de 2,5 milions d’euros en la millora de les instal·lacions a la ciutat


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster