BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
20 de Julio de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàPla per atendre la creixent demanda de places a les escoles bressol municipals
Pla per atendre la creixent demanda de places a les escoles bressol municipals
Un informe municipal sobre necessitats de places de 0 a 3 anys conclou que cal la construcció de 3 nous centres en els pròxims anys
Redacción - 09/06/2017 06:36

L'Ajuntament de Badalona, després d'analitzar detalladament i detectar les necessitats de la ciutat segons les seves dades de creixement i distribució demogràfica, ha presentat aquest dijous un pla per donar resposta a la creixent demanda de places a les escoles bressol municipals. Amb aquesta iniciativa, es vol atendre una mancança d'oferta detectada des de fa anys i que comporta que una de cada tres sol·licituds de plaça pública no pugui ser atesa.

Actualment, Badalona disposa de 480 places en escoles bressol municipals repartides en 5 centres, que sumades a les 104 places oferides per les dues escoles bressol de la Generalitat, doten a la ciutat d'un total de 584 places públiques. Per millorar aquestes dades, el pla que el govern municipal projecta preveu la creació de tres noves escoles bressol en els pròxims anys amb una capacitat màxima de 107 places per centre repartides en els tres grups d'edat (de 0 a 1 any, de 1 a 2 anys i de 2 a 3 anys). Amb aquestes 321 places de nova creació, Badalona situaria el seu percentatge de cobertura de places públiques en un 37%, una xifra molt superior als objectius que marca la Xarxa Europea d'Atenció a la Infància de la Comissió Europea, que exigeix que almenys un 15% de les places no siguin privades.

Aquesta millora en l'oferta de places de titularitat pública suposaria posar Badalona a l'alçada dels objectius europeus, però el pla que planteja l'Ajuntament va més enllà i fa especial accent en la necessitat d'augmentar el nombre de places fins a arribar al 60% d'oferta pública, xifra que indica el Mapa de Llars d'Infants de Catalunya confeccionat per la Generalitat. En aquest sentit, la planificació impulsada pel govern municipal va més enllà de l'actual mandat i remarca la necessitat d'un compromís de ciutat per assolir les xifres de places públiques recomanades per la Generalitat.

El nous centres, en les zones amb més mancances

L'emplaçament dels tres nous centres que s'han de construir respon a criteris tècnics que avaluen les mancances dels districtes i que tenen en compte la proporció d'oferta i demanda. Analitzant l'oferta de places públiques existents per districtes, s'observa que tant el districte 1 com el 4 tenen un dèficit importat de places en escoles bressol, fet que exemplifica la necessitat de la construcció de nous centres en aquests sectors.

Els informes per determinar els nous emplaçaments també indiquen que la proximitat és un dels factor que influeix directament en el nombre de demandes de places per part de les famílies. En aquest sentit, l'amplitud física dels districtes 2 i 3, sumat al dèficit de places d'aquesta zona, fa palès la necessitat d'ubicar una nova escola bressol en la zona que doni resposta a les mancances dels barris de Bufalà, Montigalà Oriental i La Morera.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 0

Últimas noticias

19/07/18 17:33
Les actuacions i reparacions de diversos carrers i avingudes de Badalona afectaran aquest estiu a la mobilitat rodada

18/07/18 12:59
Primeres figures de 5 companyies de referència ballen divendres 20 de juliol en la gala de dansa

12/07/18 10:20
Manuel Fernández nos presenta 'El Faro'

12/07/18 06:49
Afectacions a la mobilitat aquest estiu per actuacions d’obres i reparacions als carrers de Badalona

12/07/18 06:43
El programa de control integral de plagues urbanes es reforça durant l’estiu a Badalona


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster