BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
20 de Julio de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL'Hospital Germans Trias inicia un projecte de donació d’excedents alimentaris
L'Hospital Germans Trias inicia un projecte de donació d’excedents alimentaris
Les organitzacions Rezero i Banc de Recursos coordinen amb Arcasa, l’empresa proveïdora de menjar de l’Hospital, la cessió d’aquest excedent a l’entitat Amics del Gorg Mar
Redacción - 16/06/2017 06:11

A Catalunya es llencen uns 35 kg anuals de menjar per persona només a les llars, al sector del comerç i la restauració, una dada que podria triplicar-se si es té en compte el malbaratament al llarg de tota la cadena de producció. En els darrers anys, arreu del país han nascut diverses iniciatives per aportar solucions a aquesta problemàtica.

En aquest context, l'Hospital Germans Trias ha signat un conveni tripartit amb Pont Alimentari, projecte coordinat per les fundacions Banc de Recursos i Rezero, i amb ARCASA, empresa que realitza el servei de cuina a l'Hospital, per donar els seus excedents alimentaris cuinats a l’entitat social badalonina Amics del Gorg Mar, que atén més de 600 famílies cada setmana.

La iniciativa compta, també, amb la implicació d'Andròmines, l’entitat social que col·labora en la logística. L’experiència de totes les parts implicades en la gestió dels recursos alimentaris fa possible garantir les òptimes condicions de seguretat alimentària en tot el procés de recollida i distribució.

Els aspectes de seguretat alimentària, que són claus, queden garantits en els protocols de funcionament per a la recollida, el transport i la distribució de les racions de menjar cuinat sobrants, que s’han elaborat seguint les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària. En aquest cas, els aliments sobrants són d'alt valor nutricional i s'envasen, s'emmagatzemen, es transporten i es distribueixen congelats en envasos compostables, per tal de reduir l'impacte ambiental dels residus que generen un cop consumit l'aliment. Aquesta és la primera iniciativa d’aquestes característiques que es realitza en un hospital de tercer nivell a Catalunya, i és un nou pas endavant de la implicació de l’Hospital Germans Trias amb el seu entorn.

Premi Europeu de Prevenció de Residus 2015

L’Hospital Germans Trias ja va ser distingit l’any 2015 amb el VI Premi Europeu de Prevenció de Residus pel projecte “Minimització de les dietes hospitalàries”. Aquesta iniciativa es va centrar en identificar les principals causes del malbaratament alimentari a l’Hospital, és a dir, les dietes servides però no consumides i es va aconseguir una reducció anual de més del 50%, evitant malbaratar 1.400 àpats, que suposa prevenir 910 Kg de residus orgànics cada any.

Sobre les organitzacions signants

Rezero (Fundació Prevenció de Residus) és una entitat que vetlla per canviar el model de producció i consum cap al Residu Zero, impulsant accions i polítiques de prevenció de residus i treballant en xarxa amb tots els agents econòmics i socials. En l'àmbit del malbaratament alimentari impulsa el Pont Alimentari conjuntament amb Fundació Banc de Recursos.

Fundació Banc de Recursos va celebrar el 2016 el seu 20è aniversari de treball per la redistribució de la riquesa, el consum responsable i la solidaritat. Els projectes principals són el Pont Solidari i, des del 2014, també el Pont Alimentari, que impulsa juntament amb Rezero.

El Pont Alimentari difon experiències de bones pràctiques del sector alimentari per reduir el malbaratament i ofereix solucions per minimitzar-lo en origen i, alhora, canalitzar a entitats d'acció social les minves aprofitables que estan en condicions i garanteixen la seguretat alimentària. A fi de facilitar la creació de xarxes locals i de proximitat, actua amb una relació molt propera i intentant adaptar-se a les necessitats tant de les empreses com de les entitats. Des de l'inici del projecte s'han aprofitat aproximadament unes 4.000 racions de menjar cuinat i 65.500 kg d’aliments frescos que haurien estat malbaratats.

Hospital Germans Trias és un centre públic, situat en el marc del Campus de Can Ruti, que presta atenció sanitària d'alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i al Maresme, així com a alguns ciutadans d'altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en què l'hospital és referència per a fins a 1.200.000 habitants. L'hospital el gestiona la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), que també és responsable de l'Atenció Primària del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental.

ARCASA és una empresa nascuda l’any 1984, en el sí d’un grup empresarial familiar de capital íntegrament català, fundat l’any 1949 amb més de 60 anys de presència ininterrompuda en el mercat d’alimentació. La seva consolidació s’ha fonamentat en donar solucions a les necessitats específiques de cada client en tot moment, mantenint i potenciant la professionalitat i enfortint el compromís de desenvolupament del servei a curt i llarg termini.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 5

Últimas noticias

19/07/18 17:33
Les actuacions i reparacions de diversos carrers i avingudes de Badalona afectaran aquest estiu a la mobilitat rodada

18/07/18 12:59
Primeres figures de 5 companyies de referència ballen divendres 20 de juliol en la gala de dansa

12/07/18 10:20
Manuel Fernández nos presenta 'El Faro'

12/07/18 06:49
Afectacions a la mobilitat aquest estiu per actuacions d’obres i reparacions als carrers de Badalona

12/07/18 06:43
El programa de control integral de plagues urbanes es reforça durant l’estiu a Badalona


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster