BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
23 de Julio de 2018
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàProp de 425 de mestres dels centres de la Xarxa Escola Nova 21 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet assistiran a la projecció del documental Most likely to succed
Prop de 425 de mestres dels centres de la Xarxa Escola Nova 21 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet assistiran a la projecció del documental Most likely to succed

Redacción - 26/06/2017 06:16

Els dies 27 i 28 de juny els equips docents dels catorze centres de la Xarxa Escola Nova 21 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet assistiran a la projecció del documental Most likely to succed (MLTS).

La Xarxa Escola Nova 21 de Badalona i Santa Coloma de Gramenet es va constituir el passat 9 de maig. Un mes més tard, el 7 de juny, es va fer una segona trobada dels representants dels catorze centres que en formen part: Antoni Botey, Arrels Esperança, Badalona VII, Badalonès, Garbí Pere Vergés, Jesús Maria, Josep Carner, Lestonnac, Lola Anglada, Lluís Millet, Mare de Déu de l'Assumpció, Primavera, Salvador Espriu i SI Badalona.

Escola Nova 21 és un programa de tres anys de durada que té com a objectiu principal sumar esforços de totes les escoles, institucions i persones que comparteixen la voluntat de fer del sistema educatiu català un instrument perquè tots els infants hi trobin una experiència d'aprenentatge gratificant i empoderadora. Una experiència que millori la seva expectativa vital i reverteixi també en una societat més cohesionada i capaç de donar resposta als reptes globals.

El programa Escola Nova 21 pretén fer-ho, en primer lloc, generant presa de consciència sobre la necessitat de canvi i, en segon lloc, sistematitzant i creant coneixement i procediments que facin possible el canvi. Per concretar el canvi, prenen com a referència el marc de l'escola avançada, format pels quatre elements de consens sobre cap a on tot sistema educatiu ha de tendir:

El propòsit educatiu (desenvolupar competències per a la vida)

Les pràctiques d'aprenentatge, basades en el coneixement contrastat sobre com les persones aprenen (set principis de l'aprenentatge)

L'avaluació (mesurar l'assoliment de les competències en tots els àmbits: cognitiu, emocional, motriu, social i ètic)

L'organització, al servei de l'aprenentatge

A Catalunya són 485 centres educatius que han adoptat el compromís d'avançar cap al marc de l'escola avançada amb l'acompanyament del programa Escola Nova 21 i que s'organitzen en xarxes locals. Les xarxes són espais d'acompanyament, orientació i impuls dels centres educatius cap al marc de l'escola avançada, aportant mecanismes de reflexió conjunta, formació i metodologia contrastada per a l'assoliment dels objectius de canvi de cada centre.

El visionat de la pel·lícula MLTS esdevé un recurs molt potent per a un centre educatiu per reflexionar sobre la necessitat i el sentit de la transformació educativa, per la qual cosa, el programa inclou el visionat dins de la metodologia de canvi per als centres. L'objectiu d'aquest visionat és fer tangible el marc d'escola avançada, veure que és un exemple d'escola possible que pot inspirar a les escoles de la XEN21

El documental Most Likely to Succeed (2015) mostra el cicle d'un curs escolar en un dels centres de secundària de les escoles High Tech High de San Diego. La pel·lícula ha format part de la selecció oficial de molts festivals internacionals de cinema el 2015. La realització compta amb aportacions d'experts en polítiques educatives i en gestió de les organitzacions i gestió del canvi. Tot i que no descriu el context d'aquí i es pot pensar que és un model de centre allunyat de la realitat catalana, es tracta d'un exemple interessant de pràctiques educatives alineades amb un propòsit compartit, el desenvolupament integral de les persones en totes les seves dimensions, cognitiva, emocional, social i ètica, amb un èmfasi especial en donar autonomia a l'aprenent, formar en la presa de decisions i educar el seu esperit crític.

Les projeccions del documental Most likely to succed, de 86 minuts de durada, es faran aquests dies, horaris i llocs:

Dimarts 27 de juny, a les 12 i a les 16 hores, al Centre Cívic La Salut de Badalona. Av. Marquès de S. Mori, s/n.

Dimecres, 28 de juny, a les 10 i a les 12 hores, a la Biblioteca de Singuerlín - Jaume Cabré de Sta. Coloma de Gramenet. Plaça Sagrada Família, s/n.

El Programa Escola Nova 21 està promogut pel Centre UNESCO de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill, la Diputació de Barcelona, la Universitat Oberta de Catalunya i EDuCaixa. La Xarxa local es desenvolupa amb la cooperació dels Serveis d'Educació dels Ajuntaments de Badalona i de Santa Coloma de Gramenet.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 5

Últimas noticias

19/07/18 17:33
Les actuacions i reparacions de diversos carrers i avingudes de Badalona afectaran aquest estiu a la mobilitat rodada

18/07/18 12:59
Primeres figures de 5 companyies de referència ballen divendres 20 de juliol en la gala de dansa

12/07/18 10:20
Manuel Fernández nos presenta 'El Faro'

12/07/18 06:49
Afectacions a la mobilitat aquest estiu per actuacions d’obres i reparacions als carrers de Badalona

12/07/18 06:43
El programa de control integral de plagues urbanes es reforça durant l’estiu a Badalona


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2018 - Contacto webmaster