BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
18 de Enero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant Adrià31.600 alumnes d’infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el nou curs escolar a Badalona

Redacción - 07/09/2017 06:34

31.600 alumnes d'educació, infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el curs escolar 2017-2018 a Badalona. D'aquest total, 6.900 faran educació infantil, 14.900 corresponen a educació primària i 9.800 a l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Pel que fa a les escoles bressols municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya, que ja han començat aquesta setmana el curs, tenen totes les places ocupades i, fins i tot, tenen llista d'espera, amb una oferta superior a les 600 places.

Pel que a l'educació infantil aquest curs arrenca amb un augment d'1 aula a la zona 6, concretament a l'Artur Martorell, per tal d'atendre la demanda de la zona. Pel que fa al conjunt de la ciutat es mantenen el nombre d'aules amb força places vacants.

En referència a l'educació primària, que amb 14.900 alumnes és la més nombrosa, destaca que l'escola Badalona Port completarà aquest any tots els nivells educatius, des de P3 fins a 6è.

L'ensenyament secundari obligatori (ESO) consolida a 1r d'ESO totes les aules del curs anterior a les quals s'han d'afegir aquest nou curs les dues noves del nou institut de Ca l'Arnús.

Respecte a l'educació especial, continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat.

Tarifació de les escoles bressol

En aquest curs escolar continua vigent el sistema de tarifació social iniciat en l'anterior, tot mantenint la mateixa escala de preus i bonificacions per al servei d'escolarització. Una primera estimació apunta que aquest sistema propicia l'accés al servei per part de la població amb rendes més baixes, ja que el total de les aportacions familiars apunta una reducció mitjana del 10% respecte al curs passat.

Enguany el preu del menjador escolar s'integra també en el sistema de tarifació social, amb una escala de preus i bonificacions calculada en funció de les beques que fins al passat curs es concedien pel mateix concepte, amb l'objectiu que la població afectada pagui, de mitjana, els mateixos imports que en anys anteriors.

Beques menjador

Per aquest curs 2017-2018, la Regidoria de Serveis Socials de l'Ajuntament ha fet una provisió de 3.337 beques menjador, amb un import econòmic d'1.897.707 euros.

Les beques menjador que gestiona la Regidoria de Serveis Socials formen part del Conveni de col·laboració entre l'Ajuntament de Badalona i el Consell Comarcal del Barcelonès per l'assignació d'ajuts individuals de menjador per als alumnes de les escoles del municipi per al curs 2016-2017. Aquestes beques van destinades a alumnes amb necessitats socioeconòmiques i que estan escolaritzats al segon cicle d'educació infantil, primària i secundària obligatòria en centres educatius finançats amb fons públics.

Per a la 4a tinent d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, aquestes dades "mostren que arrenquem aquest curs amb noves propostes i millores en els diversos serveis per tal de seguir fent de Badalona una ciutat educadora".

Obres i manteniment d'edificis escolars executats durant les vacances d'estiu de l'any 2017

Durant els mesos de juliol i agost s'executen habitualment a les escoles treballs de manteniment per tal de posar a punt els edificis per al nou curs escolar. Amb aquesta finalitat, s'han portat a terme tasques de manteniment divers: pintura; neteja de patits, repassos de serralleria i manyeria, comprovació i reparació d'instal·lacions, etc.

Aquest estiu es poden destacar les actuacions següents, totes elles executades pel personal municipal, oficials d'oficis especialitzats, amb la col·laboració dels treballadors dels plans d'ocupació temporal.

Destaca, per exemple, la reparació de paviment zones exteriors pati i renovació de canals de desguàs d'aigües pluvials a l'escola Pau Picasso. Els treballs de neteja d'herbes patis de l'Escola Sant Jordi, l'Escola Joan Coret. l'Escola Josep Carner i l'Escola Badalona Port. Els treballs de pintura a diverses aules de l'escola Alexandre Galí, al menjador de l'escola Salvador Espriu, a diverses aules i passadís de l'escola Baldiri Reixac, un repàs interior edifici infantil escola Baldomer Solà, també a l'interior edifici infantil escola Antoni Botey i repàs de pintura de sòcols exteriors de l'edifici de l'escola Pau Picasso. La renovació de xarxa de conducció d'aigua corrent sanitària i col·locació de fluxòmetres a l'escola Alexandre Galí i l'eliminació de banyera aula de P-4 escola Joan Miró. La reparació i substitució de tanques de l'escola Joan Coret i també l'adequació del pati provisional de l'escola Badalona Port: instal·lació d'un tancament de malla plegada a tot l'àmbit del nou pati provisional i instal·lació de sorral. I altres treballs externs com  la renovació de cuina i annexos, 2a. fase de l'escola Antoni Botey, per un import de 88.150,00 €. Aquesta obra inclou la renovació i modernització de la cuina i serveis annexes: magatzem i vestidors, i renovació del menjador: canvi de fusteries, obertura de porta d'emergència al pati, canvi de llumeneres a leds i construcció d'arrambador a les parets del menjador. La reparació general enrajolat cuina, instal·lacions i moble cuina i fogons. Escola Ventós Mir: Import: 5.540,00 €. La reparació dels ràfecs del gimnàs de l'escola Antoni Botey. Import: 2.900,00 €. La reparació de l'escomesa d'aigua a l'escola Joan Coret. Import 1.255,00 €. Reparació de la vorera d'accés a l'escola Josep Boada. Import 2.120,00 € i reparació paviment de linòleum de tres aules d'infantil de l'escola Gitanjali. Import 2.950,00 €.

Obres del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya

Durant aquest estiu s'han portat a terme les actuacions següents executades pel Departament d'Ensenyament de la Generalitat: Institut Badalona Port. Mòdul 150+30+10 m2, i adequació del pati per un import de prop de 68.000 euros. Institut Pompeu Fabra. Retirada coberta uralita de la zona taller FP Fibrociment, 356.000 euros. Institut La Pineda. Lavabos planta segona. 28.000 euros. Institut Barras i Ones. HR Mòdul prefabricat 150+30 m2, per un import de 3.344 euros. Institut La Pineda (E Llibertat). Adequació d'espais per a aules. 26.450 euros. Institut Julià Minguell. Tanca exterior i actuacions per evitar vandalisme. 4.281 euros. EASD Pau Gargallo. Substitució finestres, 56.000 euros. Escola Mercè Rodoreda. Retirada del muret de l'entrada. 1.911 euros. Institut Isaac Albéniz. Reparació fuita d'aigua. 4.530 euros. Institut La Llauna. Reforma integral de la tercera planta. 1,18 milions d'euros. Institut Eugeni d' Ors. Arranjament de la façana. 2.880 euros. Escola Lola Anglada. Substitució d'un tendal. 5.937 euros.

Per a la 4a tinent d'Alcaldia i regidora de l'Àmbit de Badalona Educadora, Laia Sabater, "aquestes obres i actuacions de manteniment que s'han realitzat demostren que l'estiu no és una parada per a l'educació a Badalona, sinó una posada a punt per al nou curs escolar".

Acte d'inauguració a Badalona del curs escolar 2017-2018

Precisament l'Institut la Llauna de Badalona ha estat el lloc de celebració de l'acte d'inauguració del curs escolar 2017-18, adreçat a la comunitat educativa, al professorat i als equips directius dels centres d'ensenyament de la ciutat, des de les escoles bressol fins als estudis universitaris. Durant l'acte s'ha fet la presentació del Pla de Formació del Professorat, de la Guia d'activitats educatives i de la Guia Arts i Escola 2017-18, i la conferència "Les 10 connexions del canvi educatiu", a càrrec de Jaume Carbonell, pedagog, periodista i sociòleg. A més, ha tingut lloc la Fira de serveis amb informació dels projectes i activitats educatives que s'adrecen a l'alumnat i al professorat i que es duen a terme amb la participació de diferents centres i entitats de la ciutat.

L'Institut de la Llauna ha estat un dels centres d'ensenyament objecte d'obres de millora.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 3

Últimas noticias

15/01/21 07:12
El Teatre Romea prorroga 53 diumenges, de Cesc Gay, fins el 28 de febrer

15/01/21 07:05
Badalona formarà part d’un programa pilot per introduir millores al sistema de sobreeixidors del col·lector de Llevant

14/01/21 06:32
La Fundació Catalunya La Pedrera impulsa investigacions de joves professionals de la salut

13/01/21 18:30
Quatre agents de la Guàrdia Urbana han estat brutalment agredits aquesta tarda quan han descobert un pis amb la llum punxada on hi havia una plantació de marihuana

13/01/21 06:44
Badalona obre la convocatòria d’un nou pla d’ocupació, d’un any de durada, destinat a la contractació laboral de dones que es trobin en situació d’atur


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster