BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
18 de Enero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàCreu Roja Barcelonès Nord treballa per evitar l’exclusió escolar en el nou curs 2017-2018

Redacción/ Imagen: Creu Roja Barcelonès Nord (facebook) - 13/09/2017 06:30

La tornada a l'escola suposa per a les famílies vulnerables una despesa econòmica difícil d'assolir pel que fa al preu de matrícules, la compra de material escolar, etcètera. Per ajudar a que els infants i joves d'aquestes famílies puguin tornar a l'escola en igualtat de condicions, Creu Roja ofereix diversos recursos que els ajudin a fer front a les despeses escolars.

D'una banda, amb el suport de la Fundació Solidaridad Carrefour, a través de la campanya de recollida de material escolar "vuelta al cole solidaria", que aquest any ha tingut lloc els dies 1 i 2 de setembre al seu supermercat de Montigalà. A través d'aquesta campanya, on diversos voluntaris de Creu Roja informaven als clients sobre la possibilitat de participar-hi, s'ha recaptat un total de 3442,40 euros en material escolar, que han permès crear 111 lots per repartir entre els infants i joves de 6 a 16 anys amb els que treballem als municipis de Sant Adrià, Badalona i Santa Coloma. El material recaptat (motxilles, llibretes, bolígrafs, entre d'altres) ha estat més que l'any anterior, en què es van repartir 88 lots.

Una altra manera de donar suport a les famílies ateses per la creu Roja en aquest àmbit és a través del Programa de lluita contra l'exclusió escolar, amb el qual s'han destinat aquest any 2.894 euros en ajudes econòmiques per a famílies en risc d'exclusió, provinents dels fons d'una herència gestionada per Creu Roja Catalunya. El programa, obert durant tot l'any per a les famílies amb dificultats d'aquest tipus amb les quals treballem, consisteix en l'entrega d'ajudes econòmiques per donar suport a la cobertura de necessitats bàsiques vinculades al retorn a l'escola d' infants i joves que estan cursant educació primària o l'ESO (costos de matrícula, material escolar, llibres de text, AMPA...).

Programes de prevenció de l'exclusió escolar

Per garantir la igualtat d'oportunitats des de la infància, des de Creu Roja Joventut 49 infants i joves d'entre 6 als 16 anys han estat atesos dins el programa d'Èxit Escolar al llarg de 2016, on compaginen estones de reforç escolar amb activitats de lleure, i on berenen cada tarda per garantir també l'accés a una alimentació adequada i el foment d'hàbits saludables. En total s'han repartit 3.592 berenars en aquest espai de la seu de Creu Roja a Santa Coloma al llarg de l'any.

Aquest 12 de setembre comença un nou curs d'Èxit Escolar, amb la participació inicial de 46 infants.

Programa de retorn a l'educació formal per a joves

Per donar una nova oportunitat als joves que prèviament han deixat els estudis formals, al setembre de 2016 es va engegar el programa Escola de Segones Oportunitats, des del qual s'afavoreix el retorn al sistema educatiu (ESO, proves d'accés a grau mig, proves d'accés a grau superior, batxillerat...) d'aquests joves. L'objectiu és afavorir el retorn al sistema educatiu dels participants a través d'intervenció educativa, de motivació i activació envers a seguir-se formant un cop tenen el títol de secundària, i també afavorint la possibilitat de definir la seva línia formativa a través dels tastets d'ofici i de tallers d'orientació laboral. Des dels seus inicis fins al moment, el projecte ha atès a 70 joves.

Aquest setembre començarà un nou curs perquè més joves puguin adherir-se al projecte.

Cap a la inserció de les persones amb dificultats per trobar feina

Per garantir una inclusió social plena, l'autonomia econòmica de la persona a través d'un lloc de feina és un pas fonamental. Des del servei d'ocupació del Barcelonès Nord, s'ha pogut atendre a 436 persones al llarg de 2016, entre elles joves inscrits a garantia juvenil de 16 als 29 anys i persones amb dificultats d'accés al mercat laboral. Un total de 395 alumnes han pogut accedir als cursos formatius impartits (45 al llarg de l'any) amb l'objectiu de millorar competències i generar oportunitats laborals, facilitant les eines necessàries per aconseguir la seva inserció laboral, que al 2016 s'ha situat en un 28%.

L'eficàcia d'aquests programes és possible també gràcies a les 38 empreses que han col·laborat amb Creu Roja Barcelonès Nord, i on els participants han pogut realitzar pràctiques no laborals després d'una formació teòrica. Ens alguns casos han estat contractats després a la mateixa empresa i, en d'altres casos, han pogut adquirir l'experiència necessària per a d'altres feines, fet que ha incrementat les seves possibilitats d'inserció, i ha augmentat la confiança en si mateixos i en les seves capacitats.

Altres xifres de 2016

7.894 persones de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs han rebut l'atenció de la Creu Roja.

Alimentació Infantil: s'han repartit 312 targetes de prepagament a famílies en vulnerabilitat del territori, perquè puguin comprar aliments i productes frescos en comerços de la seva localitat i garantir així una alimentació dels fills i filles saludable. Aquest projecte s'engloba dins el programa de l'Aliança Humanitària per a l'alimentació infantil.

S'han atès a 4.448 persones en els Programes municipals d'Aliments Solidaris de les ciutats de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs; aquestes intervencions s'han pogut fer gràcies als convenis establerts amb aquests consistoris per gestionar el servei. En total han estat 1.329 famílies beneficiàries, derivades pels Serveis Socials d'aquests municipis.

Amb el programes d'atenció a la gent gran i la dependència s'han atès més de 600 persones. A través de la xarxa de voluntariat, en aquests projectes es promou un envelliment actiu, participatiu i autònom, donant una resposta integral als problemes de les persones grans i els seus cuidadors. A més s'ofereix també el servei de Teleassistència domiciliària i mòbil per a les persones que ho necessiten, arribant a un total de 473 al llarg del 2016.

En Socors i Emergències, s'ha donat cobertura sanitària en 151 actes de caire esportiu, concerts i festes locals.

El 70,20% dels ingressos de la Creu Roja Barcelonès Nord, provenen d'ingressos propis a través de les quotes dels socis i de la venta de butlletes del Sorteig de l'Or, entre d'altres.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 2

Últimas noticias

15/01/21 07:12
El Teatre Romea prorroga 53 diumenges, de Cesc Gay, fins el 28 de febrer

15/01/21 07:05
Badalona formarà part d’un programa pilot per introduir millores al sistema de sobreeixidors del col·lector de Llevant

14/01/21 06:32
La Fundació Catalunya La Pedrera impulsa investigacions de joves professionals de la salut

13/01/21 18:30
Quatre agents de la Guàrdia Urbana han estat brutalment agredits aquesta tarda quan han descobert un pis amb la llum punxada on hi havia una plantació de marihuana

13/01/21 06:44
Badalona obre la convocatòria d’un nou pla d’ocupació, d’un any de durada, destinat a la contractació laboral de dones que es trobin en situació d’atur


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster