BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
25 de Mayo de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàBadalona Serveis Assistencials estableix una xarxa de referents en violència de gènere en els centres d’atenció primària
L’organització elaborarà enguany un protocol específic d’abordatge de la violència masclista en les persones grans
Redacción - 08/03/2018 06:43

L'organització sanitària municipal Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha establert una xarxa de referents en violència masclista en els seus centres d'atenció primària (CAP). Aquesta xarxa està integrada pels professionals de Treball Social i actua amb el suport dels professionals assistencials.

D'altra banda, BSA confeccionarà enguany un protocol específic d'abordatge de la violència masclista en població geriàtrica. En els darrers anys els professionals del Centre Sociosanitari El Carme (CSSC), equipament de referència per a una població de més de 428.000 persones, han observat un increment en el número de dones grans que pateix aquesta mena de violència.

En alguns casos, per exemple, es detecta que dones que presenten deteriorament cognitiu són maltractades per les seves parelles, que alhora són els seus cuidadors. En d'altres, la dona afectada pels maltractaments és la parella -i cuidadora principal- del pacient atès al CSSC. La detecció dels possibles maltractaments es produeix normalment en el transcurs de les entrevistes amb pacients i familiars.

Als protocols que BSA empra per tractar situacions de maltractament, se sumarà enguany un d'específic que posarà l'accent en aquestes i altres casuístiques pròpies de la població geriàtrica, que sovint tenen associat un component de vulnerabilitat (per exemple vinculat a l'existència de malalties, d'aïllament social o de dificultats econòmiques).

Abordatge Global

L'elaboració d'aquest protocol s'emmarca en les actuacions relacionades amb la prevenció i l'abordatge de la violència masclista que BSA du a terme des de fa anys. L'any passat, per exemple, professionals de l'organització van participar en la confecció del Protocol local per a l'abordatge integral de les violències masclistes a Badalona, i es va posar, a disposició dels usuaris del Servei d'Urgències de l'Hospital Municipal de Badalona (HMB) i els centres d'atenció primària, informació del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Badalona.

La formació continuada, la coordinació i la divulgació són alguns dels pilars del tractament de la violència de gènere a BSA, que com a organització sanitària integral -que ofereix atenció primària, especialitzada i sociosanitària- pot abordar el problema des d'una àmplia perspectiva.

Pel que fa a la formació, anualment es du a terme a cada CAP una sessió d'actualització en la matèria adreçada als professionals. Respecte a la coordinació, cal destacar per exemple el suport de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra al Servei d'Urgències de l'HMB. Finalment, pel que fa a l'àmbit de divulgació, enguany es vol donar un pas més i fer una acció adreçada a la ciutadania, que consistirà en la celebració d'una sessió sobre violència masclista en el marc del cicle de promoció de la salut Aula de salut. Aprenem de la mà de l'especialista.

Sobre BSA

Badalona Serveis Assistencials és una organització municipal que presta serveis integrals de salut (atenció primària, especialitzada i sociosanitària) i atenció a la dependència. Amb 16 centres i uns 1.100 professionals, BSA dona cobertura a una població de referència d'unes 428.000 persones del Barcelonès Nord i el Baix Maresme.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 4 y 0

Últimas noticias

25/05/20 12:53
Les zones blaves de Badalona continuaran sent gratuïtes fins al dimarts 2 de juny

25/05/20 06:48
404 persones sense llar dormen en centres d’acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d’infrahabitatge a Badalona

25/05/20 06:44
Badalona posa en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre

22/05/20 15:30
Dimarts el Museu de Badalona torna a obrir les seves portes al públic amb mesures sanitàries i de salut

22/05/20 06:59
La recollida de contenidors tèxtils, servei essencial per garantir la salubritat de l’espai públic


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster