BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
25 de Mayo de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEl Tanatori de Badalona commemora el 15è aniversari amb un acte que repassa l’evolució funerària a la ciutat

Redacción - 19/04/2018 06:44

El Tanatori de Badalona, un dels principals centres funeraris de la província de Barcelona, ha organitzat un acte institucional aquest dimecres al matí en commemoració del 15è aniversari de la seva posada en funcionament. L’acte ha comptat amb la presència del regidor Àlex Mañas, segon tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament de Badalona i regidor de Badalona Pròspera i Sostenible, i de la directora general de Pompas Fúnebres de Badalona (PFB), Ana Gassió, que ha fet un repàs dels trets principals de la història d’aquest equipament, des de la seva construcció fins a l’actualitat.

A la presentació inaugural del 15è aniversari del Tanatori de Badalona ha assistit també el president de PFB, José Romero, i diversos membres del Consell d’Administració de l’empresa funerària badalonina, així com representats de la política local i d’entitats de l’àmbit social i cultural de la ciutat.

Posat en funcionament l’any 2003 per PFB – Serveis Funeraris, el Tanatori de Badalona s’ha consolidat durant aquests 15 anys d’història com un referent a l’àrea metropolitana barcelonina. Tal com ha apuntat la directora general de PFB, Ana Gassió, “el Tanatori de Badalona és un equipament essencial de la nostra ciutat, que des dels seus inicis presta un servei complet i de qualitat des d’una única instal·lació, perquè les famílies puguin dur a terme la totalitat del cicle funerari sense haver-se de desplaçar”.

Gassió, que durant l’acte ha abordat l’evolució dels serveis i les principals tendències funeràries a Badalona, on PFB presta servei des de fa més de 80 anys, ha assenyalat la incineració com a element més destacable dels darrers anys. “A Badalona, el servei de cremació ja és demandat per un 52 % de la població, una xifra que en només 15 anys ha crescut un 92 % i que iguala l’assolida per la ciutat de Barcelona el 2017”.Segons la portaveu de PFB, està previst que aquesta tendència augmenti a Badalona en els propers anys, fins a situar-se uns deu punts per sobre del percentatge actual cap al 2028.

Pioner en serveis per al destí de les cendres

El Tanatori de Badalona acull en un sol recinte de més de 4.000 metres quadrats el servei de tanatori i crematori. A més, des de la seva posada en marxa, l’equipament ha estat pioner en la prestació de serveis específics i innovadors per al descans de les cendres en plena natura, gràcies a la seva ubicació estratègica i privilegiada a la carretera de Can Ruti, als peus de la Serralada de Marina.

En aquest sentit, l’any de la seva obertura va impulsar el Jardí del repòs, un espai per a la inhumació de les cendres que va comptar amb una acollida molt positiva per part de les famílies. Aquesta iniciativa ha donat lloc precisament al darrer espai posat en marxa dins el recinte del tanatori, el Camí del repòs, un espai versàtil que permet espargir les cendres en un jardí o bé la inhumació d’urnes cineràries en columbaris. La política del centre en matèria d’incineració i gestió de les cendres està compromesa amb el respecte pel medi ambient, prioritzant productes i serveis sostenibles o ecològics, amb l’objectiu que una vida en pugui generar una altra. Durant 2017, prop del 80 % dels serveis funeraris del Tanatori de Badalona van incloure fèretres de fusta ecològica certificada –amb vernissos a l’aigua, teixits de cotó i ecològics 100 %, sense elements metàl·lics- o urnes biodegradables.

Al costat dels badalonins

Ubicat a prop dels centres hospitalaris més importants de la zona, des de la seva entrada en funcionament l’equipament presta un servei personalitzat i a mida de les famílies de Badalona a través de deu sales de vetlla, una sala per a la celebració de cerimònies de tot tipus, tant religioses com laiques, un crematori amb dos forns i espais a l’aire lliure per al descans de les cendres, així com altres serveis propis del tanatori (floristeria, sala d’exposicions d’urnes i taüts, aparcament, etc.). També, des dels inicis, el centre presta un servei gratuït d’assistència psicològica i ha impulsat la creació d’un fons bibliogràfic especialitzat en l’ajuda a la pèrdua i el dol, d’accés al públic general, que actualment pot consultar-se a la biblioteca badalonina de Can Casacuberta.

A llarg dels 15 anys d’existència, el tanatori ha dut a terme importants obres d’ampliació i millora per facilitar en tot moment el servei als usuaris -com ara l’edifici d’atenció a les famílies i la remodelació de les sales de vetlla- i apropar l’equipament a la ciutat –a través de les escales mecàniques que connecten la parada de bus i l’aparcament gratuït fins al centre-. Des de novembre de 2017, el Tanatori de Badalona compta també amb una oficina en ple centre de la ciutat (al carrer Francesc Layret, 84). “Està oberta a tothom que vulgui fer qualsevol consulta o gestió, com ara sol·licitar informació de serveis, demanar un pressupost anticipat i sense compromís o contractar un servei funerari quan s’hagi produït una defunció”, remarca Ana Gassió. Aquest any, l’equipament té previst dur a terme la reforma i ampliació de la sala de cerimònies, on es volen incorporar noves tecnologies i millorar els circuits per al desenvolupament de les cerimònies.

Sobre Tanatori de Badalona

El Tanatori de Badalona commemora aquest any el 15è aniversari. Des de la seva posada en funcionament, l’any 2003, el centre s’ha convertit en un referent a l’àrea metropolitana de Barcelona, on presta un servei funerari complet i de qualitat des d’una única instal·lació. L’equipament compta amb serveis de tanatori, crematori i inhumació de cendres, el que permet que les famílies usuàries puguin dur a terme la totalitat del cicle funerari sense haver-se de desplaçar. Construït i gestionat per Pompas Fúnebres de Badalona (PFB - Serveis Funeraris), el Tanatori de Badalona ofereix un servei totalment personalitzat i adaptat a les necessitats de les famílies les 24 hores dels 365 dies de l’any.

Sobre PFB – Serveis Funeraris

El Tanatori de Badalona és el primer equipament funerari que va posar en marxa PFB - Serveis Funeraris i actualment és la seu d’aquesta empresa badalonina. Amb més de 80 anys de trajectòria al sector, PFB està especialitzada en la prestació de serveis funeraris i de cementiris. Actualment, compta amb sis tanatoris distribuïts a les comarques del Barcelonès, Maresme i Baix Llobregat, concretament a les poblacions de Badalona, Sant Feliu de Llobregat, Montgat, Premià de Mar, Teià i Alella. També s’encarrega de la gestió dels cementiris de Montgat i Sant Feliu de Llobregat, així com dels serveis de manteniment i inhumació dels dos cementiris municipals de Badalona. PFB està integrada per més de 50 professionals que s’adapten de manera flexible a les necessitats de les famílies. En aquest sentit, es caracteritza per oferir uns serveis amb la professionalitat de les grans companyies però amb l’atenció propera i personalitzada de les funeràries tradicionals. Des de 2004, PFB compta amb la certificació ISO 9001 que avalua la gestió de qualitat i excel·lència del servei. A més, l’empresa és un referent a nivell europeu en el tractament dels difunts i un centre formador en aquesta disciplina, amb gairebé el 100 % de l’equip amb titulació reconeguda.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 2

Últimas noticias

25/05/20 12:53
Les zones blaves de Badalona continuaran sent gratuïtes fins al dimarts 2 de juny

25/05/20 06:48
404 persones sense llar dormen en centres d’acollida, habitacions de relloguer o espais considerats d’infrahabitatge a Badalona

25/05/20 06:44
Badalona posa en marxa la campanya de prevenció del mosquit tigre

22/05/20 15:30
Dimarts el Museu de Badalona torna a obrir les seves portes al públic amb mesures sanitàries i de salut

22/05/20 06:59
La recollida de contenidors tèxtils, servei essencial per garantir la salubritat de l’espai públic


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster