BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
3 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEl govern de Badalona aprova el pla local d'habitatge al ple municipal
Els veïns i veïnes de Llefià agafen la paraula al ple per denunciar actes incívics al barri
C. B. - 02/12/2010 07:02

En el transcurs del pla municipal del dimarts es va portar a terme l'aprovació del pla local d'habitatge de la ciutat. Tots els partits que formen el govern (PSC, CiU, ERC) van votar a favor d'aquest pla, mentre que des de l'oposició (des del PP es van abstenir; ICV-EUiA van votar en contra) es va posar en dubte el contingut d'aquest pla, posant en evidència possibles dèficits al mateix. Va ser el regidor d'ICV-EUiA, Àlex Mañas qui va anar punt per punt explicant les deficiències del document com per exemple que el pla no contempla cap política de rehabilitació, fet segons ells "molt important", donat que a les dades del pla es detecten a Badalona 9.986 pisos, dels quals 1.129 estan en estat ruïnós; 2.313 estan en estat dolent, i 6.544 estan en estat deficient. 

Continuant en aquesta mateixa línia va explicar Mañas que al pla d'habitatge es contempla la previsió de construir 1.139 pisos públics en el període de 2010 i 2015, però segons el regidor aquesta xifra no s'adequa a la demanda. També, per exemple, va argumentar que "522 persones es troben a Badalona en risc d'exclusió residencial i amb una necessitat urgent i el pla no parla de mesures per a aquestes persones". En definitiva, segons l'oposició, es tracta d'un document "poc realista amb la situació actual econòmica". 

Des del govern va parlar el regidor del PSC Albert Tomàs per aclarir que el document aprovat és "un pla que està viu" i que bàsicament ha fet una diagnosi rigorosa i apurada de l'estat de l'habitatge a la ciutat. Això vol dir, va afegir "que té flexibilitat per adaptar-se", per exemple en polítiques de foment del lloguer com en programes de foment de la rehabilitació.

Els veïns i veïnes de Llefià demanen explicacions

Pel que fa al torn de paraula, el barri de Llefià va estar present al ple municipal de dimarts. Diversos veïns i veïnes van agafar la paraula per demanar explicacions per problemes al barri ocasionats per temes referents a l'incivisme. Per una banda, va parlar la comunitat de veïns del carrer Andrés Segovia per demanar que es faci quelcom al respecte dels horaris de tancament d'un local que segons va explicar "està obert fins a les tantes de la matinada i degut als grans nivells de soroll que es donen, els veïns no podem descansar" Segons va destacar "ja portem prop de 10 anys esperant una solució". 

En la mateixa línia va parlar una veïna en representació de la comunitat de veïns de la plaça Trafalgar, per demanar que des del govern municipal facin complir els horaris comercials a un comerç que segons va explicar "a vegades tanca de matinada amb la conseqüent molèstia per als veïns i veïnes de la zona que hem de patir des d'aldarulls fins a fets com la venda l'alcohol a menors entre altres coses".

En referència a tot això el regidor de districte, Pablo Hernán (PSC) va explicar que ja s'han obert diferents actes i sancions als respectius locals i que es treballa per donar solucions, però que tenen poc marge perquè aquestos tenen les llicències d'obertura en ordre. 

Per altra banda es va agafar la paraula en representació de l'AVV de Sant Mori de Llefià i entitats d'aquest barri per demanar informació sobre l'estat de les obres de la zona i en concret sobre el futur de la Torre Mena, perquè segons van argumentar "hem vingut al ple com a última sortida perquè pels canals oficials no hem obtingut cap resposta". Aquest torn de paraula es va convertir en una reunió pública de districte sobre urbanisme i territori entre forces municipals i entitats del barri. Des de l'AVV de veïns i entitats del barri van demanar a més "poder contribuir en el disseny dels programes del territori".

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 4

Últimas noticias

02/07/20 19:14
L’Ajuntament de Badalona organitza trobades culturals per reactivar les activitats dels casals de gent gran tancats per la Covid-19

02/07/20 06:56
Una excavació arqueològica al carrer del Temple de Badalona descobreix una peça singular de la baixa Edat Mitjana

01/07/20 06:49
Badalona situa la taxa de contagis de la Covid-19 en la mitjana de Catalunya i més baixa que la majoria dels municipis del seu entorn

30/06/20 15:42
Des d’aquest dimecres 1 de juliol les biblioteques públiques de Badalona amplien els seus serveis

26/06/20 07:05
Aquest dilluns 29 de juny s’inicia l’obertura parcial de les instal·lacions esportives municipals


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster