BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Domingo
31 de Mayo de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàBadalona Serveis Assistencials posa en marxa una consulta per assessorar pacients i professionals sobre l’ús de noves tecnologies relacionades amb la salut

Redacción - 27/04/2018 06:59

Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha posat en marxa recentment la Consulta Externa de Prescripció Tecnològica (CEPT), que té com a objectiu oferir, a usuaris i professionals, assessorament sobre l'ús de noves tecnologies relacionades amb la salut, com per exemple apps o aparells electrònics desenvolupats per facilitar l'adopció d'hàbits de vida saludable o el maneig de determinades malalties.

El nou servei s'adreça a la població dels centres d'atenció primària gestionats per BSA, tot i que en alguns casos també atén altres usuaris, com per exemple pacients de fora de l'àmbit de primària de BSA derivats des de la Unitat d'Expertesa Territorial de Fibromiàlgia i Síndrome de Fatiga Crònica del Barcelonès Nord i el Baix Maresme.

La consulta, gestionada per dos infermers, atén d'una banda pacients que requereixen d'assessorament inicial i acompanyament tècnic posterior per emprar alguna solució innovadora adoptada per BSA. És el cas dels usuaris de "Supera tu depresión", un servei informatitzat de teràpia cognitivoconductual a domicili per a persones amb depressió lleu o moderada vinculat al projecte europeu de telemedicina MasterMind, en què va participar BSA. D'altra banda, atendrà també pacients interessats a conèixer, per exemple, les aplicacions disponibles al mercat per ajudar-los en la gestió de determinades malalties.

Actualment per accedir a la CEPT, ubicada a l'Hospital Municipal de Badalona, es requereix de derivació prèvia per part d'un professional assistencial, tot i que en el futur es pretén que els pacients puguin demanar visita sense aquest pas previ.

SUPORT ALS PROFESSIONALS

La CEPT també ofereix suport als professionals de BSA. En aquest sentit, té l'objectiu de recollir i analitzar les propostes del personal de qualsevol àmbit de l'organització per a la implantació de noves tecnologies i/o solucions innovadores per a l'atenció als pacients.

Els professionals també poden adreçar-se a la CEPT si volen plantejar dubtes en general sobre eines d'innovació en salut, com apps o webs que empren els seus pacients. En el cas de les apps, per exemple, els infermers revisen si la informació que ofereix l'aplicació analitzada prové de fonts de confiança o quin ús que se'n fa de les dades recollides de pacients i professionals.

Badalona Serveis Assistencials és una organització municipal que presta serveis integrals de salut (atenció primària, especialitzada i sociosanitària) i atenció a la dependència. Amb 16 centres i uns 1.100 professionals, BSA dona cobertura a una població de referència d'unes 428.000 persones del Barcelonès Nord i el Baix Maresme.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 3 y 4

Últimas noticias

30/05/20 15:49
Els comerços de Badalona podran obrir dilluns 1 de juny

29/05/20 06:49
Les obres per a la prevenció de la legionel·la en les instal·lacions de quatre camps de futbol municipals de Badalona començaran durant la primera quinzena de juny

28/05/20 06:54
Badalona participa aquest cap de setmana en el 3r Bioblitz Metropolità de recerca sobre la fauna i la flora de la xarxa de parcs i platges metropolitanes

27/05/20 14:06
Badalona recorda amb un minut de silenci a les víctimes de la pandèmia de la COVID-19

27/05/20 14:01
Badalona disposa des d’aquesta setmana d’un nou tram de carril bici entre el carrer del Mar i el carrer de Sant Ignasi de Loiola


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster