BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Jueves
4 de Junio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàAquest dimecres es celebra la III Jornada Tècnica per la Convivència Intercultural a Badalona Sud

Redacción - 30/05/2018 06:38

Aquest dimecres 30 de maig, de 10 a 14 hores, l'Escola Oficial d'Idiomes de Badalona (Av. Marquès de Mont-Roig, 237) acollirà la III Jornada Tècnica per la Convivència Intercultural a Badalona Sud, un espai de trobada i intercanvi d'informació i formació específic per les administracions, recursos tècnics i entitats socials de la ciutat que treballen especialment a Badalona Sud, on compartir l'enfocament sobre el treball comunitari amb perspectiva de gènere. La trobada comptarà amb la presència de Fàtima Taleb, regidora del Districte 6 i de l'àrea de Participació, Mediació i Convivència.

La jornada començarà amb una conferència i diàleg amb Marisela Montenegro, Doctora en Psicologia Social, amb el títol Intervenció comunitària i gènere. Posteriorment s'exposaran dues experiències de treball comunitari amb perspectiva de gènere, vinculades als sectors de l'ocupació i l'educació en un debat presentat i moderat per Juan Zaragoza, membre de l'equip tècnic del Consorci Badalona Sud.

La primera exposició tractarà l'àmbit de la ocupació amb la xerrada Itinerari d'inserció sociolaboral per a dones del barri de La Mina a càrrec de Paqui Perona coordinadora del programa. Aquest projecte ofereix suport, acompanyament i seguiment a la inserció sociolaboral a dones, especialment de la comunitat gitana, i té l'objectiu de millorar-ne l'ocupabilitat, mitjançant el projecte professional i el desenvolupament de competència professional, per afavorir la incorporació laboral de les dones i el manteniment del lloc de treball.

La segona intervenció, que porta per títol Projecte d'intervenció per a la sensibilització i prevenció de la desigualtat i la violència de gènere entre parelles adolescents anirà a càrrec de Carlos Vecina Merchante, coordinador del Projecte ICI a Palma (Mallorca) i girarà al voltant de l'àmbit educatiu. Aquesta iniciativa té per objectiu promoure la sensibilització, la conscienciació i el coneixement de tota la comunitat educativa del territori envers la desigualtat i la violència de gènere entre parelles adolescents i afavorir la posada en marxa d'una acció preventiva.

Continuar desenvolupant la perspectiva de gènere

La trobada d'aquest dimecres és la continuació d'una primera experiència formativa que es va desenvolupar a principis del curs 2017/18 amb el personal educatiu de les entitats socioeducatives del territori per conèixer la perspectiva de gènere en la seva intervenció educativa quotidiana. Aquesta formació també es va dur a terme amb els adolescents i joves que participen de les activitats i recursos socioeducatius del territori. Davant de l'èxit de les primeres experiències, es va apostar per ampliar aquesta formació als agents i tècnics dels diferents serveis del territori.

Amb la III Jornada Tècnica per la Convivència Intercultural a Badalona Sud es vol posar en valor la perspectiva de gènere a l'hora d'abordar les diferents polítiques d'intervenció comunitària. Per fer-ho, es reflexionarà al voltant dels conceptes bàsics vinculats a la perspectiva de gènere, aprofundint en els aspectes clau d'inclusió de l'enfocament de gènere en el treball comunitari així com en les estratègies i eines per fer efectiva aquesta inclusió. Per tal d'assolir aquests objectius, es donarà molta importància dins de la jornada a l'exposició d'experiències de treball comunitari amb perspectiva de gènere que es desenvolupin en altres territoris i que estiguin vinculades a diferents sectors.

La trobada d'aquest dimecres està impulsada des de l'espai de treball tècnic, del nucli del procés comunitari on participen l'equip del projecte d'Intervenció Comunitari Intercultural, el districte VI, el CAP, serveis socials de Badalona, el Casal Cívic de la Generalitat i el Consorci Badalona Sud.

 

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 0

Últimas noticias

30/05/20 15:49
Els comerços de Badalona podran obrir dilluns 1 de juny

29/05/20 06:49
Les obres per a la prevenció de la legionel·la en les instal·lacions de quatre camps de futbol municipals de Badalona començaran durant la primera quinzena de juny

28/05/20 06:54
Badalona participa aquest cap de setmana en el 3r Bioblitz Metropolità de recerca sobre la fauna i la flora de la xarxa de parcs i platges metropolitanes

27/05/20 14:06
Badalona recorda amb un minut de silenci a les víctimes de la pandèmia de la COVID-19

27/05/20 14:01
Badalona disposa des d’aquesta setmana d’un nou tram de carril bici entre el carrer del Mar i el carrer de Sant Ignasi de Loiola


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster