BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Jueves
20 de Junio de 2019
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL'AECC-Catalunya contra el càncer promou hàbits de salut i protecció solar als joves de Badalona

Redacción - 25/07/2018 07:01

L'AECC-Catalunya contra el Càncer de Barcelona, en col·laboració amb l'Ajuntament de Badalona, ha realitzat una acció per tal de promoure la salut i treballar els hàbits de protecció solar dels joves participants en la Guingueta del Badiu jove. En l'activitat, realitzada a la platja del Coco, han participat més de 50 joves i s'ha realitzat un informe de resultats, amb una mostra de 44.

Es tracta d'un projecte que consta de tres accions: una xerrada participativa sobre la importància de protegir-se del sol; una enquesta individual per conèixer alguns hàbits de salut (consum de tabac, activitat física i consum de fuita i verdura); i una activitat de fotografia amb un photocall i diferents elements per protegir-se del sol.

Hàbits de salut general

L'estudi, en el que han participat joves entre 13 i 15 anys, ha obtingut dades sobre el consum de tabac, el consum de fruita i verdura, i la realització de l'activitat física. En aquest, s'observa que hi ha una baixa prevalença de fumadors, dada similar a altres trobades a diferents estudis de l'AECC-Barcelona. En canvi, un 52,3% afirma realitzar activitat física 1 o 2 cops a la setmana, quan és recomanable fer esport de manera més freqüent.
Un altre dada rellevant és que el 50% dels joves afirmen menjar fruita o verdura "algun dia o mai".

Hàbits de protecció solar

La major part dels participants passen les vacances a la platja i gairebé el 60% afirma haver-se cremat la pell a causa de l'exposició solar, durant el darrer estiu. Tot i posar-se crema, passen moltes hores a la platja i no repeteixen l'aplicació de mesures de protecció.

Creences sobre el risc de l'exposició solar

La major part dels enquestats, un 61,4%, afirmen que el risc d'estar al sol sense protecció és alt. Són conscients que "estar moreno/a no és sinònim de salut" (81,8%); que és falsa l'afirmació "quan fa núvol el sol no és perillós" (65, 9%); i que és fals que "si et poses crema, no et poses moreno/a" (72,2%). Tot i això, la majoria (70,5%) afirma que "és normal que et cremis el primer dia de platja".

L'AECC Catalunya Contra el Càncer seguirà treballant per promoure hàbits de vida saludables

La conclusió final i més destacable és la necessitat de continuar treballant i dissenyant accions per a fomentar les actituds i hàbits de protecció solar entre les persones joves del municipi.
Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), el 40% dels càncers són evitables si s'adopten hàbits de vida saludable. Els hàbits són accions que, a força de repetir-les, es converteixen en una forma diària de fer les coses. Per això, és precisament en la infància i adolescència, quan es van modelant aquestes conductes, el moment idoni en què instaurar els hàbits saludables.

Des de fa més de 35 anys, l'AECC-Barcelona treballa en activitats de prevenció primària del càncer i promoció de la salut i des de fa 5 anys de manera molt intensiva a la província de Barcelona, arribant a una participació de gairebé 10.000 nens i joves cada curs escolar.

Sobre l'AECC

L'AECC és una entitat social d'àmbit nacional i privada, sense ànim de lucre i declarada d'utilitat pública. Té representació en més de 2.000 localitats, suma més de 15.000 voluntaris actius amb el propòsit de lluitar contra el càncer en totes les seves modalitats i més de 147.000 socis.

El treball de l'AECC es desenvolupa sota una filosofia de col·laboració i suport mutu amb les autoritats sanitàries, les institucions científiques i aquelles altres entitats que persegueixen una finalitat anàloga a la de l'Associació. Tot sota els principis d'ajuda, unitat, transparència, professionalitat, independència i dinamisme.

L'AECC de Barcelona, amb seu a Travessera de les Corts, 268 (Barcelona), gestiona els seus propis recursos destinats a programes i ajudes que destinen íntegrament al seu àmbit d'actuació. L'AECC de Barcelona és present actualment en més de 90 municipis de la província.

Els objectius principals de l'AECC-Catalunya Contra el Càncer són: el suport al malalt de càncer i la seva família; la prevenció del càncer i la promoció de la salut; el foment de la recerca oncològica de qualitat i propera al pacient; aquesta missió és possible gràcies als programes de voluntariat; i la mobilització social i de recursos i la sostenibilitat econòmica de l'entitat.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 1

Últimas noticias

20/06/19 06:23
Prop de 300 persones participen en la celebració de fi de curs de les classes de gimnàstica de la gent gran a Badalona

19/06/19 15:09
Terra de Telers, 'Les coses senzilles també fan història'

19/06/19 06:20
L'Espai Betúlia acull dijous el lliurament dels premis literaris Ciutat de Badalona 2019

19/06/19 06:19
Ketama i Ecos del Rocío tanquen aquest cap de setmana les Festes de Llefià de Badalona

19/06/19 06:17
La VII edició del Festival d’Estiu Les Nits al Port torna a omplir de música tres caps de setmana de juliol i estrena emplaçament: la plaça de l’Edifici de Capitania del Port


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2019 - Contacto webmaster