BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Jueves
2 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant Adrià31.900 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el nou curs escolar a Badalona
31.900 alumnes d’educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el nou curs escolar a Badalona
La principal novetat d’aquest curs és la conversió en Institut-Escola dels centres Baldomer Solà, Rafael Alberti i Sant Jordi
Redacción - 06/09/2019 07:15

31.900 alumnes d'educació infantil, primària i secundària obligatòria comencen aquest mes de setembre el curs escolar 2019-2020 a Badalona. D'aquest total, 6.400 faran educació infantil, 14.500 corresponen a educació primària i 10.000 a l'Ensenyament Secundari Obligatori (ESO). Les escoles bressol municipals i les dues de la Generalitat de Catalunya tenen totes les places ocupades, amb una oferta superior a les 600 places.

L'oferta d'aules d'educació infantil a la ciutat és igual a la del curs passat. D'altra banda, aquest curs no es manté l'increment d'aules provisionals que es va fer el curs passat a les escoles Progrés, Jungfrau i Lola Anglada, de forma que cadascun d'aquests centres tornen a comptar amb dues línies de P3.

En referència a l'educació primària, que amb 14.500 alumnes és la més nombrosa, destaca també el manteniment del nombre de grups.

La principal novetat d'aquest curs és la conversió en Institut Escola dels centres Baldomer Solà, Rafael Alberti i Sant Jordi. Aquest setembre oferiran 1r d'ESO i augmentaran cada curs fins completar tot el cicle. Així doncs, s'incrementa en 4 aules l'oferta de l'any anterior per a 1r d'ESO (1 grup a Baldomer Solà, 2 grups a Rafael Alberti i 1 grup a Sant Jordi).

Una altra novetat d'aquest curs és que per primera vegada l'Institut Eugeni d'Ors ofereix dues aules de batxillerat artístic.

Pel que fa a l'educació especial, es continua registrant un dèficit permanent de places a la ciutat, tot i les 3 escoles de titularitat municipal.

Acte d'inauguració del curs escolar 2019-2020

Aquest dijous 5 de setembre ha tingut lloc a l'Institut Eugeni d'Ors l'acte d'inauguració del curs escolar 2019-2020. L'Institut també ha estat l'escenari de la 5a Fira de Serveis, Projectes i Materials Didàctics amb informació dels projectes i activitats adreçada a l'alumnat i al professorat i que s'ha dut a terme amb la participació de diferents centres i entitats de la ciutat.

La presentació estava dirigida al professorat i als equips directius dels centres educatius de la ciutat i també al conjunt de la comunitat educativa. L'acte ha comptat amb la presència de l'alcalde de Badalona, Álex Pastor; del 3r tinent d'Alcaldia i regidor d'Educació, Jordi Subirana; i de la inspectora coordinadora de l'Àrea Geogràfica de Badalona del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Marga Hernández.

En el decurs de l'acte també ha tingut lloc la presentació del Pla de Formació del Professorat, de la Guia d'activitats educatives i de la Guia Arts i escola 2019-20. L'acte ha finalitzat amb la conferència "Escola i ciutat, aprenentatges compartits", a càrrec de Joan Manuel del Pozo, filòsof, Síndic de la UdG i exconseller d'Educació i Universitats de la Generalitat de Catalunya.

L'acte d'inauguració del curs escolar 2019-20 ha estat organitzat conjuntament pel Servei Educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i pel Servei d'Educació de l'Ajuntament de Badalona.

Programa de Promoció de l'Èxit Educatiu

Els responsables municipals han destacat que durant el curs 2019-2020 es preveu consolidar diversos programes, projectes i activitats amb l'objectiu de promocionar l'èxit educatiu a la ciutat. En aquest sentit s'han explicat alguns dels projectes que es desenvoluparan durant el nou curs:

- Creixement del Programa de Formació de famílies per seguir enfortint la funció educadora de les famílies i els seus vincles amb els centres educatius a través també de les AMPA.

- Impuls al funcionament de les Xarxes Territorials Educatives, del Consell Escolar Municipal i del Consell dels Infants de Badalona que enguany celebra el seu 15è aniversari.

- Celebració de la Setmana dels Drets dels Infants, del 18 al 24 de novembre, promoguda per la Taula d'Infància i Adolescència de Badalona i el Consell dels Infants de Badalona.

- Impuls als projectes de promoció de la lectura, de les activitats científiques, culturals i esportives, des d'una perspectiva inclusiva, feminista, sostenible i d'equitat.

- Creixement de les activitats artístiques i culturals promogudes pels centres i pels Serveis de Cultura i d'Educació, tal com es pot comprovar a la Guia Arts i escola.

- Impuls i creixement de les activitats extraescolars i del Projecte de Patis Oberts.

- Desenvolupament progressiu dels camins escolars a tota la ciutat.

- Millora del Manteniment de centres educatius.

- Atenció especial i creixement de l'oferta d'estudis postobligatoris i consolidació de la Fira d'Ensenyament.

- Atenció als processos de preinscripció escolar i a la planificació educativa a través de l'OME, en tant que oficina de colaboració directa amb el Departament d'Educació.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 1

Últimas noticias

02/07/20 06:56
Una excavació arqueològica al carrer del Temple de Badalona descobreix una peça singular de la baixa Edat Mitjana

01/07/20 06:49
Badalona situa la taxa de contagis de la Covid-19 en la mitjana de Catalunya i més baixa que la majoria dels municipis del seu entorn

30/06/20 15:42
Des d’aquest dimecres 1 de juliol les biblioteques públiques de Badalona amplien els seus serveis

26/06/20 07:05
Aquest dilluns 29 de juny s’inicia l’obertura parcial de les instal·lacions esportives municipals

26/06/20 07:01
Badalona commemora aquest divendres el Dia Internacional de l’Orgull LGTBIQ amb la lectura conjunta d’un manifest a la plaça de la Vila


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster