BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Martes
19 de Enero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàBadalona situa la taxa de contagis de la Covid-19 en la mitjana de Catalunya i més baixa que la majoria dels municipis del seu entorn

Redacción - 01/07/2020 06:49

Badalona, amb 95,47 casos per cada 10.000 habitants, té una taxa de contagis de la Covid-19 molt similar a la general de Catalunya (93,78) i menor que la majoria de la resta de municipis del seu entorn. Des de l'inici de la pandèmia s'han declarat 2.096 casos positius i 9.754 casos sospitosos de Covid-19, segons el darrer informe elaborat pel Servei de Salut de l'Ajuntament sobre l'evolució de l'epidèmia a la ciutat de Badalona.

 

Aquesta taxa de 95,47 casos per cada 100.000 de Badalona es situa per sota de la província de Barcelona (98,52%) i de municipis com Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sabadell, l'Hospitalet de Llobregat i Barcelona. Altres, com Montgat, Terrassa i Mataró, presenten dades amb taxes inferiors a la mitjana.Pel que fa a les residències i llars de gent gran a Badalona, després que s'hagin fet proves PCR al 100% dels professionals i de les persones residents, actualment estan lliures de casos positius 22 de les 23, amb l'excepció d'una residència amb dos casos que encara no han negativitzat el resultat de les proves PCR. D'altra banda, segons les dades de què disposa el Servei de Salut de l'Ajuntament, en el cas de Badalona el nombre de residents positius al llarg de la pandèmia s'ha situat entre el 8 i el 10%, "menor que l'impacte de l'epidèmia general sobre aquests centres, possiblement per la rapidesa amb què es van prendre mesures de suport a les residències (...) conjuntament amb la tasca feta pels mateixos gestors residencials".

 

Les dades posen de manifest un increment exponencial de la corba de contagis durant la segona quinzena de març. A principis d'abril, coincidit amb les mesures de confinament total, la corba es va aplanant i aquesta tendència es consolida durant el mes de maig amb una reducció significativa del nombre de nous contagis i dels positius per prova PCR amb una incidència acumulada els darrers 7 dies de 2,5 x 100.000 habitants.Dels 2096 casos positius declarats a Badalona, el 43,57% són homes i el 56,43 % són dones. Pel que fa als 9754 casos sospitosos de Covid-19, el 39,94% són homes i el 60,06 % dones.

 

A Badalona el primer cas es va notificar el dia 9 de març i malgrat els esforços destinant a la contenció de l'epidèmia, el creixement exponencial de casos va obligar a la declaració de l'Estat d'alarma i a adoptar mesures excepcionals d'aïllament de la població per disminuir la propagació del virus. En el cas de Badalona, el creixement de casos va arribar al seu màxim la setmana del 23 al 30 de març, amb 718 casos positius, molts dels quals van requerir ingrés, i va suposar assolir el pic màxim de necessitat de llits crítics i convencionals per a COVID-19 durant la setmana del 6 al 12 d'abril, assenyala l'informe de Salut.

 

Les dades acumulades de casos positius per ABS (Àrees Bàsiques de Salut) posen de manifest també una incidència variable i desigual amb una incidència més gran en les ABS de Bufalà-Canyet, Martí Julià i Llefià i una menor en les de La Salut, Gorg i Sant Roc. Algunes de les variables que podrien explicar aquestes dades són: la densitat de població, l'envelliment demogràfic; aspectes socioeconòmics, la presència més gran de centres residencials en el seu territori, etc. Aquestes dades serveixen perquè les autoritats sanitàries puguin conèixer aquells territoris on intensificar les mesures de sensibilització i prevenció.

 

Incidir en la responsabilitat dels ciutadans

Pel que fa a l'anomenada "nova normalitat", que es mantindrà activa fins que es trobi una solució definitiva a l'epidèmia amb l'accés universal a una vacuna efectiva, l'informe de Salut apel·la a incidir en la "responsabilitat dels ciutadans en el compliment de les recomanacions de l'ús de mascareta, distància social i rentat de mans i prioritzar i dotar el sistema sanitari per a la detecció precoç de casos sospitosos, fer proves PCR en menys de 24 hores i realitzar l'estudi de contactes estrets que permetin tallar ràpidament qualsevol cadena de transmissió i evitar nous brots que comprometin el sistema sanitari i social".

 

L'informe conclou que a Badalona tots els indicadors epidemiològics assoleixen els nivells establerts pel Ministeri de Sanitat i el Departament de Salut per avançar en la nova normalitat.

 

 

 

 

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 3 y 1

Últimas noticias

19/01/21 06:44
Aquest mes de gener s’inicien les obres de construcció del nou CAP del Gorg de Badalona

19/01/21 06:41
Reobre la Biblioteca Pomar de Badalona després de les obres de millora

18/01/21 06:49
El Badiu Jove continua amb la seva activitat telemàtica mentre es reparen les canonades d'aigua del pavelló municipal dels Països Catalans

18/01/21 06:45
Reparació de l’asfalt del carrer d’Enric Borràs a partir d'aquest dilluns 18 de gener

15/01/21 07:12
El Teatre Romea prorroga 53 diumenges, de Cesc Gay, fins el 28 de febrer


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster