BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
8 de Agosto de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEl Departament de Territori de la Generalitat informa els grups municipals de Badalona de l’estat del Pla de Desenvolupament Urbanístic de les Tres Xemeneies
El Departament de Territori de la Generalitat informa els grups municipals de Badalona de l’estat del Pla de Desenvolupament Urbanístic de les Tres Xemeneies
El Pla preveu l’ordenació de 32 hectàrees en el litoral entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs en Sant Adrià de Besòs fins al barri de la Mora de Badalona
Redacción - 10/07/2020 06:51

El secretari general del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó, el secretari de l'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol i el 3r tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, s'han reunit aquest dijous a la tarda tarda en una sessió de treball a l'edifici municipal el Viver amb una representació dels diferents grups municipals representats a l'Ajuntament de Badalona per a tractar sobre el desenvolupament del Pla de Desenvolupament Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies.

La Secretaria d'Hàbitat Urbà i Territori de la Generalitat és qui està redactant actualment aquest PDU amb la col·laboració i la implicació dels ajuntaments de Sant Adrià de Besòs i de Badalona, així com entitats com el Consorci del Besòs, amb l'objectiu de portar a terme la remodelació urbanística d'aquest tram del litoral, on fins fa poc s'ubicaven indústries i empreses de producció energètica. El Pla vol ordenar un sector d'unes 32 hectàrees situades al litoral Metropolità de Barcelona, a la franja que queda entre la via del ferrocarril i el mar i des de la desembocadura del riu Besòs a Sant Adrià fins al final de l'espai de les Tres Xemeneies, al límit amb el barri de la Mora de Badalona.

El secretari de l'Agenda Urbana i Territori de la Generalitat, Agustí Serra, ha remarcat que la proposta de Pla Director de la Generalitat, que està feta després d'un procés participatiu, està encara oberta a noves aportacions com ara les relacionades amb el futur dels usos públics de l'edifici de les antigues turbines i de les tres xemeneies.

Entre els objectius del PDU de les Tres Xemeneies cal destacar:

· Assegurar la barreja d'usos en l'àmbit de les Tres Xemeneies, prioritzant el sòl per a habitatges.

· Garantir la dotació d'equipaments i zones verdes, tot dignificant les existents.

· Incloure les infraestructures necessàries per assegurar la connectivitat del sector, tant entre el teixit urbà i la costa com al llarg del litoral, considerant el tramvia, la dotació de voreres per als vianants i la xarxa de carrils bici.

· Conservar les tres xemeneies com a equipament emblemàtic per a usos socioculturals. Cal recordar que les tres xemeneies i la sala de turbines de l'antiga central tèrmica van ser declarades Bé Cultural d'Interès Local (BCIL) per l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs el setembre de 2016.

· Garantir la implicació de les institucions públiques en el procés de transformació de l'àmbit.

· Fomentar la informació i la participació ciutadana, així com la transparència en la gestió d'aquesta remodelació.

Més informació (PDU de les Tres Xemeneies): https://bit.ly/3elkSfv

Reunió prèvia amb l'alcalde de Badalona

Aquesta reunió es produeix després que el passat 18 de juny l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i el 3r tinent d'alcaldia i regidor de l'Àmbit de Territori i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, es van trobar amb els representants del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat per abordar qüestions urbanístiques. L'alcalde va assenyalar respecte al desenvolupament del PDU de les Tres Xemeneies que "aquest projecte ha estat massa temps aturat i deixat en un calaix i Badalona necessita dinamisme i visió estratègica, especialment zones com el barri de la Mora i el conjunt de la façana Marítima". A més, l'alcalde ja va avançar la voluntat que es pugui portar al Ple del mes de juliol l'aprovació de la memòria del projecte, i que ho volia fer amb les aportacions de tots els grups municipals de Badalona.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 3 y 5

Últimas noticias

05/08/20 11:53
La línia B3 dels autobusos urbans de Badalona manté la parada del carrer del Germà Juli, davant els jutjats de la ciutat, els dissabtes i festius

04/08/20 18:37
Badalona tornarà a tenir la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana

03/08/20 13:51
Els centres d'Atenció Primària de BSA estrenen un nou canal televisiu informatiu

03/08/20 13:46
Badalona celebrarà la seva Festa Major del 14 al 16 d’agost amb la majoria d'activitats telemàtiques

31/07/20 05:39
El telèfon gratuït 900 502 408 ofereix suport psicològic i social a la gent gran de Badalona


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster