BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Martes
13 de Abril de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEl programa de cribratge del professionals de Germans Trias detecta una disminució d’infecció asimptomàtica de covid del 88% coincidint amb la vacunació
Cada quinze dies, al voltant de 3000 professionals de l’hospital es realitzen una PCR voluntària
Redacción - 04/03/2021 06:49

L'eficàcia dels programes de vacunació de covid són una realitat i cada cop són més els exemples que aporten dades en aquesta línia. En aquest cas, l'Hospital Germans Trias es suma a les bones notícies amb indicadors que van en aquesta direcció, ja que l'Hospital ha detectat una reducció de la incidència d'infecció asimptomàtica del 88% entre el seu personal. Les dades estan extretes del programa de cribratge periòdic intern de la Gerència Metropolitana Nord de l'ICS, en el qual, cada 15 dies i de forma voluntària, els professionals de l'Hospital Germans Trias podien realitzar-se un test per saber si es tractaven de portadors asimptomàtics del virus.

Les dades de la darrera setmana de febrer, en la qual van participar 2.288 professionals al cribratge, van donar un resultat de 12 persones positives, la qual cosa representa una incidència del 0,52%. Es tracta d'una reducció molt important ja que en anteriors setmanes la incidència interna havia arribat al 2,6% dels professional que hi participaven. Però a més, les dades, demostren un descens del 88% de casos comparant els professionals vacunats en dues dosis dels no vacunats, ja que s'ha observat una incidència del 0,11% entre els professionals vacunats amb dues dosis i del 0,93% en els no vacunats. Es tracten d'unes dades provisionals i internes, que sense equiparables a un estudi en fase 3, sí que evidencien uns resultats que poden ser concloents.

Aquestes dades acompanyarien els estudis que demostren que la vacunació redueix molt la transmissió del virus. S'han posat moltes esperances en les vacunes per reduir la pandèmia, però existeixen encara moltes incògnites per afirmar que mitigaran o solucionaran el problema. Fins ara es donava per demostrat que la vacuna Pfizer era molt eficaç per prevenir les infeccions simptomàtiques, però no estava clar que les persones vacunades podrien infectar-se de forma asimptomàtica i potencialment transmetre-la a d'altres. Els resultats preliminars d'aquest estudi acompanyen les hipòtesis que la vacuna seria una bona eina per disminuir el virus a la comunitat.

El cribratge intern: la clau dels resultats

La Gerència Metropolitana Nord de l'ICS va engegar un programa de cribratge voluntari per a professionals que ha permès detectar 294 positius que en aquell moment eren asimptomàtics a l'Hospital. En total, i fins a la data, s'han realitzat 18094 testos PCR entre professionals de l'Hospital, la majoria d'ells amb automostra, que han permès, per una banda, oferir la tranquil·litat als professionals tant de l'Hospital Germans Trias com de l'Atenció Primària Metropolitana Nord, de no tenir el covid en determinats moments. Per altra banda, el cribratge ha permès evitar possibles brots interns en realitzar diagnòstics precoços en casos que potser haguessin estat asimptomàtics o en d'altres abans que el virus es manifestés de forma simptomàtica. Tot aquest històric és el que ara, permet, un cop arribada la vacuna, seguir tenint dades que posin de relleu l'eficàcia de la vacuna i la importància que els programes de vacunació es puguin estendre el més ràpid possible.

L'Hospital Germans Trias és un centre públic, situat en el marc del Campus Can Ruti de Badalona, presta atenció sanitària d'alta complexitat a les 800.000 persones que viuen al Barcelonès Nord i al Maresme, així com a alguns ciutadans d'altres territoris catalans en el cas de determinades patologies, en què l'hospital és referència per a fins a 1.200.000 habitants. L'Hospital el gestiona la Gerència Territorial Metropolitana Nord de l'Institut Català de la Salut (ICS), que també és responsable de l'Atenció Primària del Barcelonès Nord, el Maresme, el Vallès Oriental i el Vallès Occidental, i que està sota la influència de la Gerència Àmbit Metropolità Nord del Servei Català de Salut.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 3 y 3

Últimas noticias

13/04/21 07:00
Més de 10.300 persones ateses al 2020 amb el Pla Creu Roja Respon al Barcelonès Nord

12/04/21 06:26
Badalona celebra del 12 al 30 d’abril el VIII Congrés de Ciència d’Educació Infantil i Primària

09/04/21 06:45
Avança la campanya de vacunació contra la COVID-19

08/04/21 06:38
Badalona commemora el Dia Internacional del Poble Gitano

07/04/21 06:20
Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs presenten una Aliança per a la recuperació de la comarca del Barcelonès Nord-Besòs


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster