L'abril de 2009 vaig presentar una instància a l'Ajuntament de Badalona demanant que es dediqués una plaça, un carrer o un edifici públic a la memòria del besavi que, en 100, no ha rebut mai un reconeixement públic a la seva tasca com a màxima autoritat de Badalona durant gairebé 2 anys.
El passat mes d'abril, Badalona Comunicació a través de TV de Badalona va emetre una notícia sobre la instància que vaig presentar, a més de publicar un notícia breu a la seva revista Bétulo del mes d'agost-setembre d'eng.
Josep Vergés va ser un home que tal i com narren les cròniques dels diaris de l'època com Sol Ixent o l'Eco de Badalona, el descriuen com un alcalde que va cumplir sempre, de dia i de nit, i sobretot va estar durant el seu mandat al costat de les persones més necessitades: prova d'això va ser quan va constituir una caixa d'estalvis per la vellesa o la cura i el bon tracte que va tenir amb els damnificats del naufragi del febrer de 1911 on varen morir 8 mariners badalonins, o també quan s'acostava l'època del Nadal, donava bonus d'una pesseta per repartir a les persones amb menys recursos de la ciutat.
Sembla estrany o si més no curiós, que sent un alcalde estimat com a batlle i com a persona per la gran majoria de badalonins de l'època, sense distinció de classe o ideologia social, encara no tingui 100 anys després cap reconeixement públic.
Juan Pablo Torrents-Faura i Vergés, Besnét de Josep Vergés Vallmajor, (Badalona, 1875, Sant Vicenç de Montalt , 22 de juliol de 1951). Alcalde Badalona des del 12 d'abril de 1910 fins l'1 de gener de 1912.
|