BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Miércoles
15 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL’Ajuntament de Badalona edita les Dades ambientals de la ciutat del 2010

Redacción - 04/12/2011 06:49

La Regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Ajuntament de Badalona ha elaborat la publicació de les Dades ambientals Badalona 2010. 

L'estudi fa una anàlisi global de la ciutat valorant aspectes relacionats amb la meteorologia, els residus, la mobilitat, el consum energètic, l'emissió de gasos amb efecte hivernacle, la qualitat de l'aire o el consum d'aigua.

Com a dades destacables, expliquen des de la Regidoria, que durant els darrers 5 anys hi ha hagut un augment del 10% en el nombre de viatgers en transport públic. En concret durant l'any 2010 s'ha observat un augment del 24% en el nombre d'usuaris del metro, en detriment dels viatgers d'autobús que han disminuït lleugerament respecte l'any anterior. Aquest canvi de mode de transport públic ha anat lligat a l'obertura de tres noves estacions de metro a Badalona. Tanmateix és destacable l'increment del 10% en els darrers 5 anys en el nombre de vehicles per cada 1.000 habitants.

Respecte a la qualitat de l'aire, encara cal millorar pel que fa als contaminants associats al trànsit de vehicles. L'any 2010 es van registrar valors de diòxid de nitrogen i ozó força elevats, mentre que les partícules van quedar per sota del màxim permès, gràcies en gran part a factors meteorològics. També cal destacar que durant l'any 2010 s'ha instal·lat al Turó del Caritg una estació de mesura de partícules PM10 que permet conèixer els nivells de fons d'aquest contaminant a Badalona.

Quant a les emissions de gasos d'efecte hivernacle a Badalona, durant l'any 2010 s'observa una tendència a la disminució d'aquests gasos. El sector que més emissions genera és el del transport públic i privat, representant gairebé la meitat (45%) de tots els gasos emesos. El consum d'energia elèctrica també té una contribució important, amb un 22%, seguida del consum de gas natural que representa un 13% de les emissions.

La generació d'energia elèctrica a les instal·lacions municipals amb tecnologia solar fotovoltaica s'ha estabilitzat durant el 2010, donat que no s'han fet noves instal·lacions. Pel que fa a la producció de residus sòlids urbans durant l'any 2010, s'ha mantingut estable al voltant dels 1,26 kg/hab.dia, per sota de la mitjana de l'Àrea Metropolitana de Barcelona però encara per sobre del desitjable. El percentatge de recollida selectiva ha augmentat fins el 27%, tot i que encara està lluny del 50% marcat com a objectiu al Programa Metropolità de Gestió de Residus Municipals.

La qualitat de l'aigua de platja durant el 2010 ha estat en general bona, tot i que les condicions meteorològiques durant els mesos d'estiu han afavorit que hi hagués un augment en el nombre de dies amb qualitat insuficient respecte a anys anteriors.

Referent al consum d'aigua potable, continua la tendència a la disminució dels darrers anys, arribant als nivells mínims de consum durant l'any 2010. Pel que fa als esforços municipals en aquest sentit, cal destacar que durant l'any 2010 s'ha continuat apostant per l'aprofitament d'aigües freàtiques per regar parcs i jardins de la ciutat i per fer la neteja viària. A més, s'ha ampliat la xarxa d'aigua freàtica, la qual cosa revertirà en un millor aprofitament dels recursos hídrics en els propers anys.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Sònia Egea, ha destacat que fent balanç dels darrers 10 anys es pot veure que l'evolució del medi ambient a Badalona ha anat millorant. Egea, ha afegit a més que, "encara queden reptes per afrontar en el nostre municipi com la millora de la qualitat de l'aire, la lluita contra el canvi climàtic i l'eficiència energètica i que esperem que en els propers anys es puguin abordar".

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 0 y 5

Últimas noticias

15/07/20 06:59
Entra en servei el nou Punt d’Assessorament a Empresa i Ocupació a la planta baixa de l’edifici municipal el Viver de Badalona

15/07/20 06:42
Reobre la sala d’estudis del Centre Cultural El Carme adoptant les mesures de prevenció sanitàries

14/07/20 16:36
Gaudeix de l’estiu a Badalona AMB RESPONSABILITAT, nova campanya de l’Ajuntament per evitar la propagació del coronavirus

14/07/20 06:42
Aquest dimecres 15 de juliol les oficines municipals de districte de Badalona atendran de forma presencial només amb cita prèvia

13/07/20 06:48
TUSGSAL obté la certificació d'AENOR enfront la COVID-19


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster