El Museu de Badalona organitza aquest estiu diferents tallers destinats a nens de 5 a 12 anys. Els tallers es realitzaran al Centre Cívic Dalt la Vila del 10 al 13 de juliol, i del 17 al 20 de juliol.
Durant aquestes dues setmanes els participants podran aprendre en què consisteix la feina d'arqueòleg, descobrir com es vestien els antics romans, què menjaven i, sobretot, podran jugar com ho feien els habitants de Baetulo fa més de 2.000 anys.
Aquest són els tallers que ofereix el Museu de Badalona:
Fem d'arqueòlegs (Dimarts 10 de juliol, per a nens de 5 a 8 anys/Dimarts 17 de juliol, per a nens de 9 a 12 anys)
El nens i nens coneixeran la feina més emocionant de l'arqueòleg: la d'excavar un jaciment i poder descobrir tresors amagats a sota terra que explicaran molts secrets sobre la vida de les persones que van viure a Baetulo. També es podrà veure que, per estudiar els nostres avantpassats, cal fer-ho amb mètode, i s'han d'enregistrar, dibuixar i fotografiar totes les peces que es troben.
Què em poso?. La indumentària en època romana (Dimecres 11 de juliol, per a nens de 5 a 8 anys/Dimecres 18 de juliol, per a nens de 9 a 12 anys)
Es podrà veure i tocar una àmplia mostra de robes, complements i altres materials que ens donaran conèixer com es vestien els romans, quines eren les peces habituals i quines eren completament desconegudes. Els participants coneixeran com el tipus de teixit, el color del vestit o els complements que lluïa un personatge, l'identificaven amb una determinada classe social. A més es podrà estampar roba, dissenyar un collaret i una fíbula, i fer un portamonedes.
El fum del perfum. La cosmètica en època romana (Dijous 12 de juliol, per a nens de 5 a 8 anys/ Dijous 19 de juliol, per a nens de 9 a 12 anys)
En aquest taller es veurà la importància que els nostres avantpassats concedien al bany i a l'ús de productes cosmètics. Es podrà conèixer les plantes aromàtiques i com els romans les sabien fer servir per elaborar ungüents i perfums, i s'experimentarà amb algunes pocions exòtiques que només podien comprar els més rics. Durant l'activitat es podrà fer una crema perfumada, un collar de boles d'encens, una corona de plantes aromàtiques i un mirall.
I avui, què mengem? (Divendres 13 de juliol, per a nens de 5 a 8 anys/Divendres 20 de juliol, per a nens de 9 a 12 anys)
El blat, l'oli i el vi eren els productes en què es basava la dieta de la població romana. Aquest és el punt de partida per explicar la importància que sempre han tingut aquests aliments en la nostra gastronomia. Els infants aprendran a fer pa. La carn, el peix, les fruites i algunes verdures fresques només es trobaven a les taules dels rics, on es presentaven com a magnífiques delicadeses per sorprendre els convidats als grans banquets. Es podrà experimentar amb alguns aliments i convertir-los en alguns dels plats i de les salses més estimades pels romans. Després degustarà tot allò que s'ha cuinat.
Tots els tallers es realitzaran de 10 a 13 hores. El preus per una sessió és de 3 €. Si es fan els quatre tallers costarà 10 €.
Cal fer reserva prèvia al Museu: 933 841 750
|