BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
27 de Febrero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEs confirma el tancament del Centre Parroquial Sant Josep

Patronat de la Fundació Sant Josep - 04/07/2012 03:21

La Fundació Sant Josep ha emès un comunicat respecte de la situació del Centre Parroquial Sant Josep. En el qual afirmen que gràcies el futur centre parroquial Sant Josep, fa 6 anys es va constituir la Fundació Sant Josep amb la finalitat de promoure la remodelació i millora del Centre Parroquial i reorientar les seves activitats en l'esperit del document d'identitat dels centres culturals catòlics de l'arxidiòcesi de Barcelona. Al llarg d'aquests anys la Fundació, expliquen, ha treballat per trobar els recursos necessaris per fer possible una remodelació integral de l'equipament, però fins a la data no s'ha concretat cap iniciativa que permeti finançar la inversió necessària de remodelació.

En aquest sentit no podem sinó fer autocrítica i reconèixer la dificultat per bastir un projecte que garanteixi l'acompliment d'un Pla Funcional que permeti mantenir les diferents activitats i alhora generar un retorn suficient per fer rendible una possible inversió a l'entitat que assumeixi la construcció del Nou Centre. En l'actualitat, però, les instal·lacions del Centre Parroquial es troben en un estat de deteriorament que ens obliga a prendre decisions que cal explicar i que reclamaran la comprensió de la ciutat. Hi ha un fet evident, diuen al seu comunicat, l'edifici no pot seguir acollint les activitats que s'hi duen a terme, ja que l'immoble no reuneix les condicions necessàries per acollir-les amb garantia. El local està en un punt que no compleix la normativa bàsica de seguretat. Diferents informes tècnics així ho han assegurat i ens han posat en evidència aquesta realitat. D'altre, afirmen, el Bisbat de Barcelona ens ha requerit formalment el tancament, extrem que ha estat comunicat, també, a l'Ajuntament de Badalona que és coneixedor de la situació del Centre Parroquial. No es disposa dels recursos econòmics suficients per afrontar les costoses reparacions que cal fer en la instal·lació elèctrica, en la protecció de les grades, en la resistència al foc de l'estructura,... La utilització per part de les diferents seccions del Centre no ha generat els recursos i en cap cas l'aportació per fer front al necessari manteniment, fet que ens ha portat fins al punt on estem en aquest moment. També, asseguren, cal evitar possibles danys als nois i joves que l'utilitzen. Malgrat l'argument de que mai ha passat res, hem d'evitar qualsevol situació de risc que, en el cas de tenir conseqüències greus, ben segur que tots lamentaríem.

Així, doncs, ens trobem davant d'una situació que reclama decisions preses des de la responsabilitat de saber que la situació actual és insostenible i no podem demorar-la més en el temps, malgrat que sabem que els més perjudicats seran els infants i joves que se'n beneficien. Tal i com afirmen, cal tancar el centre i afrontar el repte de la remodelació completa. La Fundació Sant Josep s'ha ofert als responsables del Centre a trobar sortides negociades amb administracions i altres entitats per mantenir l'activitat de les diferents seccions, amb l'ànim de poder recuperar-les quan l'edifici estigui de nou en marxa. En aquest camí volem anar convidant a totes aquelles persones que se sentin part o que vulguin sentir-se part del nou projecte. En definitiva hem de superar unes adversitats, que són molt evidents, per contribuir al benestar del conjunt de la comunitat de ciutadanes i ciutadans de Badalona.

El Patronat de la Fundació Sant Josep. Badalona, 20 de juny de 2012

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 3

Últimas noticias

26/02/21 06:48
Entra en funcionament el carril bici més gran fet a Badalona, que uneix la ciutat amb Montgat

25/02/21 06:33
Badalona celebra aquest dissabte 27 de febrer al Teatre Margarida Xirgu l’acte institucional del Dia d’Andalusia

24/02/21 06:32
Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha atès més d’una cinquantena de casos de dol complicat per morts de COVID-19 durant 2020

24/02/21 06:29
Badalona inicia un estudi dels nivells de diòxid de nitrogen a l’entorn de les escoles

24/02/21 06:28
L’alcalde de Badalona interposa una denúncia davant els Mossos d’Esquadra per les amenaces de mort que ha rebut


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster