BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
27 de Febrero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàICV-EUiA donarà suport jurídic a les persones que es neguin a pagar l’euro per recepta

Redacción - 10/07/2012 05:27

ICV-EUiA inicia una campanya contra els impostos de la que consideren "la malaltia de CiU i del PP" i, en aquest sentit, anuncia que esgotarà totes les vies polítiques i jurídiques per tal d'acabar, en paraules del secretari general d'ICV Joan Herrera, amb "una taxa injusta, ineficaç i improvisada".

Per a ICV-EUiA la mesura vulnera la Llei general tributària, la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat i la LOFCA i suposa el doble pagament d'una sanitat pública que ja cobreixen els impostos que ja paguen els ciutadans i les ciutadanes. És per això que la coalició promourà un procediment jurídicament establert contra l'euro per recepta a totes aquelles persones que es neguin a pagar-lo i hagin omplert el formulari que la Generalitat ha facilitat a les farmàcies per a aquests casos.

Gregorio Camacho,regidor de Salut d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de Sant Adrià considera que a una persona que no vulgui pagar l'euro per recepta, "la farmàcia li ha de dispensar el medicament; si vostè no vol abonar la taxa, li han de facilitar un formulari que haurà d'omplir amb les seves dades, per tal que la mateixa oficina de farmàcia el pugui remetre al Departament de Salut. Serà l'administració catalana qui s'encarregarà de reclamar l'abonament de la taxa amb el corresponent recàrrec i interessos, seguint els procediments indicats a la legislació tributària. Doncs quan arribi el requeriment de la Generalitat interposarem el recurs contra l'acte d'imposició de l'euro per recepta".

La proposta d'ICV-EUiA es basa en que aquesta taxa vulnera la Llei general tributària, la Llei de taxes i preus públics de la Generalitat i la LOFCA. Les taxes graven la prestació d'un servei. Quin és aquest servei? Quin és el servei nou que ara es grava?

ICV-EUiA creu que els actes i serveis que afecten la vida i la salut de les persones no es poden imposar amb taxes. Les receptes no s'adquireixen perquè sí, són necessàries per preservar la salut i, per tant, són un dret. A més a més el cobrament de la taxa la fan els farmacèutics -convertits en recaptadors de tributs- i no qui presta el servei (la recepta) que és l'administració. Les farmàcies només donen el producte prescrit en la recepta.

Per la coalició la quantificació de les quotes de les taxes s'ha de fer de manera que el rendiment d'aquestes no excedeixi, en el seu conjunt, el cost total (no s'ha de recaptar més del que val el servei). Exactament per quin servei estem pagant i quin és el seu cost?. Aquest euro per recepta ha suposat una doble imposició i segons la Llei de taxes i preus públics és necessari un reglament per aplicar la taxa. En aquest cas, només hi ha una instrucció enviada a les farmàcies.

Per aquest motius ICV-EUiA ajudarà gratuïtament a fer els recursos, un suport jurídic que ICV-EUiA ofereix a través del web (omplint el formulari) www.iniciativa.cat, enviant un correu electrònic a: noalrepagament@iniciativa.cat, per telèfon: 93 301 06 12 o bé pot adreçar-se al grup municipal d'ICV-EUiA de Badalona, Sant Adrià de Besòs o Santa Coloma.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 1 y 3

Últimas noticias

26/02/21 06:48
Entra en funcionament el carril bici més gran fet a Badalona, que uneix la ciutat amb Montgat

25/02/21 06:33
Badalona celebra aquest dissabte 27 de febrer al Teatre Margarida Xirgu l’acte institucional del Dia d’Andalusia

24/02/21 06:32
Badalona Serveis Assistencials (BSA) ha atès més d’una cinquantena de casos de dol complicat per morts de COVID-19 durant 2020

24/02/21 06:29
Badalona inicia un estudi dels nivells de diòxid de nitrogen a l’entorn de les escoles

24/02/21 06:28
L’alcalde de Badalona interposa una denúncia davant els Mossos d’Esquadra per les amenaces de mort que ha rebut


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster