BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Sábado
19 de Septiembre de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàL’ICS incorpora la intel·ligència activa a la pràctica assistencial
Els professionals d’atenció primària compten amb un nou gestor clínic de dades que integra tota la informació rellevant sobre el pacient i els seus problemes de salut
Redacción - 11/04/2013 04:34

L'Estació clínica d'atenció primària (ECAP) de l'Institut Català de la Salut ha incorporat un innovador gestor clínic de dades: la intel·ligència activa. Es tracta d'una eina que suggereix per a cada pacient i problema de salut les millors opcions assistencials basades en l'evidència científica, presentades en un ordre lògic i temporal que s'adequa a la bona pràctica mèdica i infermera.

A través d'un sistema de navegació fàcil i intuïtiu, la intel·ligència activa ofereix als professionals d'atenció primària una visió integral del pacient amb dades relatives al seu estat de salut, als problemes associats que pateix i a les actuacions que cal dur a terme. El nou sistema permet veure en una sola pantalla tota la informació d'interès per emetre el diagnòstic d'un problema de salut tenint en compte tots els paràmetres actuals o passats que poden intervenir-hi. Gràcies a aquesta eina, el professional pot donar una atenció més personalitzada i més segura, ja que compta amb tota la informació sanitària rellevant.

Així mateix, la intel·ligència activa dóna més suport a la presa de decisions relacionades amb el diagnòstic, tractament i seguiment de patologies. També ofereix informació sobre els programes de salut i protocols estandarditzats, els avisos clínics i les activitats pendents (tractaments farmacològics, risc d'empitjorament de malalts crònics o adequació en la indicació de proves diagnòstiques, per exemple).

Novetats

La intel·ligència activa inclou més novetats: Funciona en format de línia de temps. Això permet que els professionals assistencials puguin consultar la informació actual i la passada del pacient en tot moment i de forma molt intuïtiva. S'activa segons els diagnòstics dels problemes de salut, des de l'inici de la sospita fins a la seva confirmació. Incorpora programes de salut, com el de demències (que permet la detecció precoç de malalties degeneratives, com ara l'Alzheimer, a càrrec de professionals d'atenció primària i amb el suport de les unitats hospitalàries de referència en aquest àmbit). Permet emmagatzemar informació d'altres fonts. Actualment, l'ECAP ja està integrada a altres sistemes d'informació corporatius com l'Argos (el sistema hospitalari de gestió d'informació) i a sistemes externs, com ara la carpeta personal de salut o la història clínica compartida (HC3).Mostra la llista d'actuacions de seguiment i d'educació sanitària pendents de fer a un pacient. Hi ha també la possibilitat de cercar per edat, sexe, patologies associades o per campanyes sanitàries puntuals en el conjunt de la població que atén un equip de professionals determinat per tal de, en funció del resultat d'aquesta cerca, fer actuacions específiques en la població seleccionada i comparteix diccionaris clínics amb els centres hospitalaris, fet que disminueix la variabilitat clínica i augmenta la seguretat dels pacients.

La integració de dades que ofereix la intel·ligència activa és un factor clau per millorar la qualitat i l'atenció a la ciutadania. A més, aquesta eina clínica permet als serveis sanitaris fer una avaluació més acurada de les dades i té una gran potencialitat per a la recerca. En definitiva, la intel·ligència activa suposa l'evolució de l'ECAP d'eina de gestió centrada en la malaltia a eina de gestió centrada en la persona.

 

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 5 y 0

Últimas noticias

18/09/20 16:34
Noves mesures per accedir a l’Hospital Germans Trias a partir del dilluns 21

18/09/20 10:50
El parc de Can Bada de Badalona ja està obert a la ciutadania

16/09/20 06:47
Amics de la Gent Gran llança una plataforma estatal per acompanyar telefònicament a milers de persones grans que pateixen aïllament i soledat

16/09/20 06:36
Badalona celebra la Setmana Europea de la Mobilitat

16/09/20 06:32
Badalona destina 2,5 milions d’euros a pal·liar l’impacte econòmic de la crisi sanitària en les persones més grans amb ajudes per fer front al pagament dels rebuts d’aigua, gas i llum


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster