BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
8 de Marzo de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàMés de 12.000 persones són ateses per la Creu Roja del Barcelonès Nord durant el 2012
Més de 12.000 persones són ateses per la Creu Roja del Barcelonès Nord durant el 2012

Redacción - 19/04/2013 06:35

La Creu Roja ha fet balanç de la seva activitat realitzada als municipis de Badalona, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs durant el 2012. Segons la memòria de l'entitat, corresponent a l'any passat, la Creu Roja ha atès 12.162 persones durant aquest període, fet que suposa un increment de 5.000 usuaris respecte el 2011.

Del total de persones ateses per l'entitat, 5.222 corresponen als seus projectes adreçats a pal·liar l'impacte social de la crisi, que engloben les actuacions dels àmbits d'Intervenció Social i Ocupació de la institució humanitària. La lluita contra l'exclusió social ha estat una prioritat per a la Creu Roja, que ha creat una línia de treball per garantir la igualtat d'oportunitats per a tothom en un moment de dificultat social.

Durant l'any 2012 s'ha consolidat al Barcelonès Nord un nou model d'atenció a la Creu Roja en el qual s'atenen de forma integral les necessitats de les persones en situació de vulnerabilitat. Des del Punt de Suport a les Famílies s'escolta, s'orienta, es diagnostica i es treballa amb les persones sol·licitants d'ajuts bàsics per aconseguir una millora integral de la seva situació; a l'hora que se'ls deriva als projectes de la institució que puguin satisfer millor les seves necessitats.

La gent gran és un dels col·lectius que més ha acusat l'impacte de la crisi, per la qual cosa també s'han intensificat l'atenció i els serveis de proximitat que s'ofereix als usuaris d'edats més avançades; ampliant a més del doble, en relació al 2011, les ajudes directes adreçades a aquest col·lectiu. Gràcies a la tasca dels voluntaris, s'han distribuït directament en els domicilis productes de Suport Personals -com són productes d'alimentació, d'higiene personal, d'higiene de la llar- a aquelles persones majors de 65 anys que es troben amb dificultats econòmiques.

L'any en què la pobresa infantil ha arribat al 26,4% a Catalunya, la Creu Roja ha realitzat tot un seguit d'accions adreçades a facilitar que els infants en situació de vulnerabilitat puguin seguir la seva escolarització amb normalitat. S'ha posat en marxa un programa de suport a l'alimentació infantil amb el qual es dóna suport a les famílies per cobrir la quota del menjador escolar; i a l'hora s'ha portat a terme un programa d'ajudes a la infància destinades a l'adquisició de vestuari, llibres i material escolar. Concretament, s'han distribuït 222 ajudes a un total de 78 famílies del territori.

Pel que fa a l'àmbit d'ocupació, la Creu Roja ha atès 251 persones durant el darrer any, en itineraris ocupacionals i d'inserció laboral on es dóna orientació i assessorament a persones en situació d'atur i vulnerabilitat. Als programes d'ocupació, s'han ofert un total de 4 capacitacions professionals durant el 2012, obtenint una taxa d'inserció laboral del 43%.

A més de les accions adreçades a pal·liar l'impacte de la crisi, la Creu Roja continua treballant per estar cada cop més a prop de les persones a  través de la seva xarxa de voluntariat. Continuem donant suport a les persones fomentant activitats d'acompanyament, sensibilització i formació, de relació amb l'entorn i de gaudir del temps de lleure, com també garantint la seguretat i l'atenció sanitària en esdeveniments culturals i esportius de les ciutats i el salvament a les platges de Sant Adrià de Besòs.

El suport social a la Creu Roja

La Creu Roja ha pogut mantenir i reforçar el seu volum d'activitat durant el 2012 gràcies al suport creixent de la ciutadania en les seves activitats. Així, el voluntariat de l'entitat ha crescut un 7% durant el darrer any fins arribar a les 220 persones. Per altra banda, les quotes dels socis i sòcies i les donacions han suposat el 50% de les fonts d'ingressos de la institució; aspecte que garanteix, per exemple, el manteniment d'ajuts socials com les beques de menjador escolar o programes d'inserció laboral ara que les subvencions de les administracions públiques són cada vegada més minses.

 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 2

Últimas noticias

04/03/21 06:49
El programa de cribratge del professionals de Germans Trias detecta una disminució d’infecció asimptomàtica de covid del 88% coincidint amb la vacunació

04/03/21 06:45
El projecte del Hub internacional del coneixement de les Tres Xemeneies comptarà amb el suport de la Diputació de Barcelona

03/03/21 06:49
Durant aquest mes de març s’han programat diverses activitats amb motiu del Dia Internacional de les Dones

02/03/21 15:55
Entra en funcionament el RutiCar, primer dispositiu d'atenció hospitalària des del vehicle de Germans Trias, que servirà per fer revisions de marcapassos sense entrar a l’Hospital

02/03/21 06:33
Badalona ampliarà el seu passeig Marítim en el tram comprés entre el carrer de Sant Domènec i del Torrent de Vallmajor


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster