BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Domingo
24 de Enero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàBadalona renovarà tots els contenidors i tot el parc de vehicles i maquinària del servei de neteja
Badalona renovarà tots els contenidors i tot el parc de vehicles i maquinària del servei de neteja
L’Ajuntament preveu també impulsar la recollida selectiva de la fracció orgànica arreu de la ciutat. Totes les accions amb un pressupost anual de més de 19 milions d’euros
Clara Bayo - 24/03/2010 06:16

La ciutat de Badalona veurà renovats els contenidors de la ciutat en el pròxims anys. Això es gràcies a un nou contracte del servei de neteja viària que es va aprovar ahir amb els vots favorables de tots els grups municipals i l'abstenció d'ICV-EUiA. En aquest sentit, es passarà dels 2.994 contenidors actuals a 3.986 nous contenidors (915 per a la recollida orgànica; 487 per a paper i cartró; 485 per a vidre, 1.416 per a rebuig; i 488 per envasos i d'altres). També es renovarà totalment el parc de camions i maquinària especialitzada. Augmentarà fins a 61 els vehicles de recollida i es comptarà amb 19 màquines d'escombrar i baldejos i 56 de neteja viària. Això representa que es passa dels 80 vehicles actuals a 126 vehicles.

Dades i novetats

El nou contracte, tindrà una durada de 10 anys i un cost de 19,6 milions d'euros a l'any, i presenta un  conjunt de millores respecte al servei que es venia prestant a la ciutat fins a l'actualitat. Destaca per exemple, la implantació de la recollida de la fracció orgànica a tota la ciutat. Aquesta operació, que s'iniciarà de manera gradual pels diversos districtes de la ciutat fins arribar a la implantació total, anirà acompanyada d'una important campanya de difusió per informar sobre la importància de gestionar correctament les deixalles, posant especial èmfasi en la recollida selectiva de la matèria orgànica.

Una altra novetat de la proposta del servei és que s'incorpora el servei de neteja de pintades i grafits. Hi haurà dues màquines destinades específicament a aquest servei, cosa que permetrà intensificar les campanyes de neteja de grafits a la ciutat.

Altres característiques a destacar del nou contracte és que es millorarà la recollida de voluminosos i RAEE's (residus d'aparells elèctrics i electrònics) i la freqüència de la neteja dels mateixos contenidors. Es milloraran les instal·lacions de les deixalleries i dels parcs auxiliars on es concentra el personal i la maquinària del servei de neteja. La xifra de parcs auxiliars augmenta de 2 a 5, fet que permetrà incrementar l'eficiència de la neteja.

Medi Ambient

El nou contracte també inclou algunes millores mediambientals ja que s'incrementa significativament el nombre de vehicles elèctrics utilitzats, i s'ha tingut en compte la minimització dels sorolls per aplicació de la normativa i també de noves tecnologies.

L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha explicat que el nou contracte millorarà a nivell tècnic els serveis de neteja de la ciutat entre 2010 i 2020. Jordi Serra ha dit que "el ciutadà notarà aquest canvi perquè es renovaran tots els contenidors de la ciutat, es millorarà la freqüència dels serveis de neteja i els mitjans tècnics que s'hi dediquen, de manera que es produirà una millora substancial en la qualitat de vida dels badalonins".

El primer tinent d'alcalde, Ferran Falcó, ha destacat que el nou contracte respon a les ambicions del govern municipal i de la ciutadania en general per tenir un millor servei de neteja. Ferran Falcó ha afegit que l'increment dels recursos econòmics destinats a aquest servei dóna compliment també a un dels compromisos adquirits per part del govern municipal a l'inici d'aquest mandat.

Per la seva banda, el quart tinent d'alcalde, Mateu Chalmeta, ha afirmat que el nou contracte de neteja és molt important per la seva durada i pel seu volum econòmic. Mateu Chalmeta ha dit que l'Ajuntament necessita la col·laboració i la complicitat dels ciutadans i dels comerciants per mantenir neta la ciutat i oferir una bona imatge.

L'empresa adjudicatària és Fomento de Construcciones y Contratas SA.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 5 y 3

Últimas noticias

22/01/21 07:15
L’Ajuntament de Badalona recull les reclamacions dels veïns de la ciutat afectats pels talls en el subministrament elèctric per entregar-les a Endesa

21/01/21 07:02
TUSGSAL fa proves amb un nou autobús micro 100% elèctric del fabricant BYD

20/01/21 06:52
Dos curtmetratges que es van presentar a la darrera edició de FILMETS Badalona Film Festival han estat nominats als premis Goya 2021

19/01/21 06:44
Aquest mes de gener s’inicien les obres de construcció del nou CAP del Gorg de Badalona

19/01/21 06:41
Reobre la Biblioteca Pomar de Badalona després de les obres de millora


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster