El Centre de Recursos i Assessorament per a les Dones de Badalona ja té preparades les activitats d'aquest mes de febrer que novament combinen sortides, xerrades i exposicions. Per començar, el dimecres 5 de febrer a les 18.00 hores es farà la Trobada de dones de Badalona al CRAD. Coordinadora de Grups i Vocalies de Dones i de la Federació dones Badalona.
El Dimecres 11 de febrer a les 17.30 hores tidnrà lloc la sessió de cinema en clau de dona “The Mother”. Director: Roger Michell. Guión: Hanif Kureishi. Amb: Anne Reid, Daniel Craig, Cathryn Bradshow, Peter Vaughan, Anna Wilson- Jones, Danira Govich Després de la mort del seu marit, May (Anne Reid), una dona madura que viu als afores de la ciutat, va a Londres a veure la seva família. Durant la seva estada, es veu arrossegada per la vida dels seus fills. A la gran ciutat, lluny de la seva llar, May té la impressió d’haver-se convertit en una dona invisible per als altres i que la seva vida està acabada. Però, de cop, s’enamora de Darren, un home molt més jove (Daniel Craig) i que és també amant de la seva filla. Fòrum: Les relacions mares i filles. Parlaran del pas del temps i de com, amb l’edat, les dones es fan invisibles com a tals per a la societat i la família. També de la relació, sovint difícil, entre mares i filles, la rivalitat, la còpia de models i el rebuig a ser com la mare en un període de la seva vida.
Completa l'agenda l'activitat del dimecres 19 de febrer a les 9.30 hores; serà una sortida cultural: ‘Fem el carrer’. Es visitarà el Museu Nacional d’Art de Catalunya i es farà un itinerari urbà pel Raval de Barcelona. Pel que fa al punt de trobada és al metro Pep Ventura a les 9.30 hores.
Més sobre la sortida
‘Jo faig el carrer’ és la mostra de Fotografies de Joan Colom (1957- 2010) que acull el Museu Nacional d’Art de Catalunya. Més de 500 fotografies que abasten tota la seva trajectòria. Hi trobareu les imatges més conegudes, preses quasi clandestinament als anys 1960 al ‘Barri Xino’ de Barcelona: fotografies en blanc i negre de la gent del carrer que han esdevingut icones. Visita comentada. Preu: 3.50 €. Cal inscripció prèvia.
La visita del matí a l’exposició es complementa a la tarda amb un itinerari urbà que recorre els carrers que van servir d’escenari per a les fotografies de la mostra:
Itinerari urbà: ‘La Barcelona de Jean Genet’
El punt de trobada és davant del Liceu a les 16.00 hores. La urbanització de la Rambla va fer possible l’obertura de la ciutat en direcció al Raval. El 1790 s'inaugurava al carrer Conde del Asalto (actual Nou de la Rambla) cosa que va permetre obrir la major part dels carrers de la zona. Allí es van instal·lar les primeres fàbriques d'indianes (com la d’Erasme de Gómina, el 1780, a la Riera Alta) i els palaus dels rics, com els Güell. Amb el temps el Raval es va anar transformant en una zona plenament industrial i es va començar a construir massivament habitatges de pèssima qualitat per allotjar els obrers. També van proliferar las tabernes, cafès i prostíbuls. Tots ells concentrats al carrer de Trentaclaus (Arc del Teatre) i els seus voltants De la mà de l’obra de l’escriptor francès Jean Genet descobrirem una Barcelona inaccessible i perillosa. Al seu llibre Diari d’un lladre, Genet descriu el ‘Barri Xino’ dient que ‘El Paral·lel és una avinguda de Barcelona paral·lela a les cèlebres Rambles. Entre aquestes dues arteries, hi ha un munt de carrers estrets, foscos i bruts’’.
Altres activitats d'agenda
Dimecres 26 de febrer a les 18.00 hores tindrà lloc la Conferència i espectacle: ‘La sensibilitat de les dames màgiques’. A càrrec de Teia Moner, directora artística del festival de màgia ‘Dames Màgiques’. Teia Moner ens acosta a la màgia actual realitzada per dones, incorporant a la seva xerrada alguns trucs del seu espectacle Minimal Màgic. Minimal Màgic: És un espectacle de màgia, objectes i titelles sense paraules. Una paròdia de la màgia o una manera innovadora de fer màgia, això sí, amb uns personatges ben menuts, les mans, que realitzen aquesta disciplina sense adonar-se’n. Aparicions, desaparicions, levitacions, manipulació de grans aparelles... però tot a escala reduïda. Un espectacle per a deixar-se meravellar i ser reduït pels encanteris d’una de les arts més velles i eternes. Lloc : Centre Cultural Escorxador - Nau 3.
Més informació en 93 387 54 88
|