BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
25 de Septiembre de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàLa Plataforma Deixem de Ser Invisibles porta al ple la seva indignació pels canvis en el servei de taxi adaptat
La Plataforma Deixem de Ser Invisibles porta al ple la seva indignació pels canvis en el servei de taxi adaptat

CB - 26/03/2014 05:58

La Plataforma Deixem de Ser Invisibles de Badalona ha portat, al ple municipal de Badalona d'aquest mes de març, la seva indignació pels canvis en el servei de taxi adaptat.

La seva presidenta, la Marina Nieto ha explicat, en el seu torn de paraula, la seva indignació davant la decisió del Consell Comarcal del Barcelonès d'introduir un canvi de relleu en el servei de taxis adaptats, un canvi que afecta, no només a Badalona, sinó també als municipis de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs.

Segons les seves paraules fins fa uns mesos, les persones que tenen una discapacitat funcional podien recórrer a un taxi adaptat, vuit cops al mes, al mateix preu que es paga per comprar un bitllet de metro o autobús. No obstant això, des de principis d'aquest 2014, el servei el presta la cooperativa La Pau (nova adjudicatària del servei) i els beneficiaris del servei ja no es desplacen en taxi, sinó en una ambulància adaptada que normalment es fa servir per desplaçar persones malaltes o amb una discapacitat psíquica severa. 

Nieto ha reiterat en diverses ocasions que no es troben en contra de la cooperativa La Pau, que fan un bon servei, però que no és això allò que necessiten donat que, ha dit, "els ususaris no som malalts, som persones amb una discapacitat física i per tant ens volem desplaçar per la ciutat com qualsevol persona, no sentir-nos menyspreats". "Quan vosaltres us desplaceu a qualsevol lloc, com al cinema o a fer la compra, què feu?, veritat que agafeu el bus, taxi o metro?, doncs nosaltres també és el que volem, busquem que se'ns tracti amb respecte i normalitat no que se'ns estigmatitzi" ha dit. Segons Marina, aquest canvi suposa una humiliació per al col·lectiu de persones amb diversitat funcional. La seva indignació és, segons afirmen, per la manca de dignitat que suposa no poder usar un transport públic igual que el de tots els ciutadans i, en canvi diuen "fer-nos anar en un servei especial que incideix en les diferències, ens etiqueta i, conseqüentment, ens discrimina".

La seva paraula ha anat acompanyada d'una moció presentada pel grup municipal d'ICV-EUiA en la qual proposa encarregar a la regidora de Serveis Socials i Salut la sol·licitud de convocatòria de la comissió tècnica de seguiment pactada amb el Consell Comarcal perquè aquesta determini les modificacions a efectuar en el contracte relatiu a la gestió del servei públic de transport adaptat, formalitzat el 30 de desembre de 2013, amb l'objectiu que s'adeqüi de forma estricta a la normativa aprovada pel Ple del Consell Comarcal del 2009.

També proposa aquesta moció enviar aquesta als Ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs, al Consell Comarcal del Barcelonès i a les entitats de defensa dels drets de les persones amb mobilitat reduïda de les tres ciutats. La moció ha estat aprovada per unanimitat i tant govern local com els grups municipals han afirmat que es treballarà per buscar solucions i que aquestes no afectin La Pau ni tampoc als usuaris.

Més notícies del ple municipal

El ple municipal aprova una moció de suport a la Unión de Enfermos y Familiares de Huntington 
Tots el grups municipals han votat a favor després d'escoltar el torn de paraula de Montserrat Serra 

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 0

Últimas noticias

24/09/20 20:05
Més del 10% de les persones amb infecció greu per SARS-CoV-2 té anticossos que boicotegen el seu propi sistema immunitari

24/09/20 04:35
Badalona i el RACC col·laboren per potenciar una mobilitat més segura i respectuosa

23/09/20 06:58
Aprovat el conveni de col·laboració per a la delegació de competències a l’AMB per a la prestació del servei esporàdic de transport adaptat per a persones amb discapacitat i mobilitat reduïda

23/09/20 06:44
La Fundació Catalunya La Pedrera engega el Programa d’Acompanyament Educatiu per ajudar a infants i joves de Badalona a afrontar el nou curs

22/09/20 12:10
Badalona commemora aquest dimecres el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Nenes i Nens


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster