BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Domingo
31 de Mayo de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàEl programa 'Control de plagues' realitza durant l’any 2013 prop de 500 intervencions a Badalona
El programa 'Control de plagues' realitza durant l’any 2013 prop de 500 intervencions a Badalona
El tipus de plaga més rellevant van ser els rosegadors, les paneroles i els mosquits
Redacción - 06/04/2014 05:55

El programa 'Control de plagues' que realitza el servei municipal de control de plagues de l'Ajuntament de Badalona va realitzar durant l'any passat 495 intervencions: 357 (el 72,12%) van executar-se a la via pública i 138 (el 27,88% restant) en edificis municipals.

El tipus de plaga més rellevant van ser els rosegadors, ja que es van haver de fer 280 intervencions (el que suposa un 56,57%), seguit de les paneroles amb 127 (un 25,66%), i els mosquits amb 37 (que representa un 7,47%). La resta d'actuacions es van realitzar, entre altres, contra formigues, puces o paparres amb percentatges poc significatius.

L'objectiu del programa de 'Control de plagues' és mantenir la via pública i els edificis municipals lliures d'insectes i rosegadors per garantir-ne la salubritat i prevenir la transmissió de malalties. Les accions, que les realitzen tècnics de la Unitat de Protecció de la Salut amb els serveis d'una empresa externa contractada per l'Ajuntament, es divideixen en tres branques: la del "Control de rosegadors i insectes a la via publica i xarxa del clavegueram", la del "Control de plagues en edificis de responsabilitat municipal" i la del "Control del mosquit tigre".

Des de Medi Ambient recorden que s'entén com a plaga quan les espècies animals que conviuen a l'ecosistema urbà de manera natural i innòcua creixen de forma desmesurada, colonitzen espais i interfereixen en l'activitat humana. Alguns dels factors que provoquen aquestes situacions, com la climatologia, són aliens a l'activitat i la intervenció humana; altres però són a causa d'actituds, costums, hàbits o accions de les persones.

L'estratègia de treball adoptat pel servei municipal de control de plagues és aplicar la metodologia del control integral prioritzant les mesures arquitectòniques, les barreres físiques i les accions de manteniment i neteja que evitin la presència dels agents plaga. En el cas que sigui necessària una intervenció directa, com ara utilitzant biocides específics, s'apliquen les tècniques menys perjudicials per a les persones i amb un mínim impacte sobre el medi ambient.

Aquestes accions sempre van acompanyades d'una informació general, de l'assessorament directe i d'una estratègia educativa per tal de modificar conductes perjudicials i facilitar l'adopció dels hàbits correctes per evitar la presència de plagues.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 2 y 2

Últimas noticias

30/05/20 15:49
Els comerços de Badalona podran obrir dilluns 1 de juny

29/05/20 06:49
Les obres per a la prevenció de la legionel·la en les instal·lacions de quatre camps de futbol municipals de Badalona començaran durant la primera quinzena de juny

28/05/20 06:54
Badalona participa aquest cap de setmana en el 3r Bioblitz Metropolità de recerca sobre la fauna i la flora de la xarxa de parcs i platges metropolitanes

27/05/20 14:06
Badalona recorda amb un minut de silenci a les víctimes de la pandèmia de la COVID-19

27/05/20 14:01
Badalona disposa des d’aquesta setmana d’un nou tram de carril bici entre el carrer del Mar i el carrer de Sant Ignasi de Loiola


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster