BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Viernes
10 de Julio de 2020
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàJa estan en marxa les primeres obres que enguany es faran amb càrrec al FEOSL
Ja estan en marxa les primeres obres que enguany es faran amb càrrec al FEOSL
Es tracta de 25 projectes que permetran l’ocupació laboral de gairebé 500 persones i amb un pressupost superior als 18 milions d’euros
Redacción - 01/06/2010 05:25

Aquest mes de maig s'han iniciat les obres de la major part dels 25 projectes que enguany es desenvoluparan a Badalona amb càrrec al Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local (FEOSL) per un import de 18.622.918,42 euros. El desenvolupament d'aquests 25 projectes suposarà l'ocupació laboral de 488 persones, 250 de les quals formen part de les plantilles de les empreses adjudicatàries i les 238 restants es beneficiaran d'una nova contractació.

Projectes en marxa

Algunes de les obres que ja han començat permetran completar alguns projectes iniciats l'any passat a càrrec del FEIL 2009, com l'adequació museística del conjunt monumental romà de Badalona. Les obres que s'estan fent actualment tenen com a objectiu aconseguir l'adaptació de l'excavació arqueològica realitzada al conjunt monumental Baetulo com a nou laboratori d'arqueologia i com a recinte museístic amb la creació de nous accessos i serveis, i la millora de les instal·lacions de seguretat, d'acondicionament ambiental i expositives. Aquestes obres tenen una durada prevista de 8 mesos i un pressupost de 2.000.000 d'euros.

Teatre Principal

Un altre projecte iniciat amb el FEIL 2009, és la millora de l'accessibilitat al Teatre El Principal amb l'eliminació de les barreres arquitectòniques. Si durant l'any passat les obres fetes han suposat una millora notable de les instal·lacions, la seva modernització i s'ha aconseguit fer-lo més polivalent, enguany les obres serviran per rehabilitar les façanes d'aquest teatre municipal i eliminar les instal·lacions aèries. El termini d'execució de les obres és de 8 mesos i el seu pressupost és de 549.466,53 euros.

Museu del Còmic

Una altra de les actuacions importants que ja s'ha iniciat té per objecte la recuperació patrimonial de l'antiga fàbrica CACI com a futura seu del Museu del Còmic i la Il·lustració de Catalunya. Aquest projecte preveu la consolidació de l'edifici i de la seva estructura mitjançant la substitució de la coberta, la rehabilitació de les façanes, la construcció de dos nuclis de comunicació verticals i de serveis, la restauració i consolidació de forjats, la dotació d'escomeses de subministres i el tancament del recinte i urbanització de la parcel·la. El termini previst d'execució de les obres també és de 8 mesos i el pressupost és de 3.408.246,92 euros.

Mercat Maignon

També han començat les obres per adequar l'espai on s'instal·larà la carpa que de manera provisional acollirà el Mercat Maignon, a la plaça de les Puntaires. Aquest projecte preveu el sanejament del subsòl, el condicionament del solar i la posterior construcció de la carpa provisional equipada com a mercat. També inclou el trasllat de les parades de l'actual Mercat Maignon. Es tracta de l'actuació preliminar de la rehabilitació d'aquest equipament catalogat com a patrimoni històric. La previsió és que aquest projecte s'executi en un període de 6 mesos. El pressupost és d'1.882.418,58 euros.

Més projectes

Els fons procedents del FEOSL també serviran per portar a terme arranjament interiors i d'instal·lacions a 11 casals de persones grans de la ciutat, l'adequació d'un nou local per al Casal del barri de Morera i la reparació del local del GAM. També la construcció del bicipark i l'skatepark de Badalona.Així com l'adequació de l'edifici situat al carrer de Sant Anastasi per a les noves consultes externes de l'Hospital Municipal de Badalona. Les obres serviran per rehabilitar la façana existent i adaptar les instal·lacions per a ús sanitari. Aquest equipament està previst que sigui la seu de les consultes externes dels serveis d'oftalmologia, otorrinolaringologia i endocrinologia.

El Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat de l'any 2010 dóna continuïtat al Fons Estatal d'Inversió Local (FEIL), el qual a Badalona va suposar l'any passat el desenvolupament de 53 projectes amb una inversió de 38 milions d'euros i l'ocupació laboral de 1.084 persones. La inversió de l'any passat va servir per desenvolupar un ampli ventall de projectes que van comportar la reurbanització de carrers i places, la reforma de poliesportius, la rehabilitació de dos teatres municipals, i la millora de les infraestructures de totes les escoles públiques de la ciutat, entre altres projectes.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios
# 1    a ver si es verdad y lo acaban todo en los plazos previstos
01/06/2010 10:28 - juli


Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 3 y 2

Últimas noticias

10/07/20 07:15
Aquest dissabte 11 juliol a la plaça Trafalgar de Llefià, Vespre digital - XX Fòrum TIC Social Badalona

10/07/20 06:58
El Casal de Gent Gran de Can Mercader tornarà a obrir aquesta tardor

10/07/20 06:57
Ajuntament de Badalona i Àrea Metropolitana de Barcelona tracten el futur del servei de transport adaptat per a persones amb mobilitat reduïda

10/07/20 06:51
El Departament de Territori de la Generalitat informa els grups municipals de Badalona de l’estat del Pla de Desenvolupament Urbanístic de les Tres Xemeneies

09/07/20 06:52
L’alcalde felicita la Policia Nacional per la desarticulació a Badalona d’una cèl·lula de captació de grups gihadistes


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2020 - Contacto webmaster