BADANOTIS
Instagram Twitter Google + Facebook Youtube Goear RSS
Lunes
25 de Enero de 2021
Web de noticias de Badalona
y Sant AdriàDispositiu especial a les platges de Badalona per a la revetlla de Sant Joan
Dispositiu especial a les platges de Badalona per a la revetlla de Sant Joan
L’operatiu de neteja de les platges començarà el dia 24 a les 6 del matí
Redacción - 21/06/2014 04:54

L'Ajuntament de Badalona ha organitzat un dispositiu especial amb l'objectiu de garantir el normal desenvolupament de la revetlla de Sant Joan a la platja i per assegurar el civisme i la convivència en una nit especial, en què es fa un ús més intensiu d'aquest espai públic. També es vol assegurar que no es congestioni el trànsit de la zona de la platja amb l'objectiu de facilitar, si calgués, l'accés de serveis urgents d'assistència, seguretat i d'extinció d'incendis.

Els objectius que es persegueixen amb aquest operatiu són tal com expliquen des del Consistori, promoure un ús cívic de l'espai de platja la nit de revetlla, facilitar la retirada de tots els residus presents tant a la zona de la platja com la del passeig marítim i accessos així com possibilitar l'ús de la platja per a les persones que la vulguin utilitzar el dia 24 al matí.

En aquest operatiu hi participen les Àrees de Seguretat, Convivència i Participació; de Medi Ambient i Sostenibilitat;i de Via Pública i Mobilitat de l'Ajuntament de Badalona; Guàrdia Urbana, Mossos d'Esquadra i l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Pel que fa al servei de neteja, les feines de neteja al litoral començaran a les 6 hores del dia 24. Per aquest motiu, s'estableix que el límit d'horari per ocupar la platja durant la revetlla serà les 5.30 hores. Aquest horari es comunicarà a totes les persones que ocupin l'espai de platja a través de megafonia. A partir de les 6 hores, la Guàrdia Urbana procedirà a desallotjar la gent que hi resti. La neteja s'iniciarà a la platja dels Pescadors. Els efectius es dividiran en dues brigades. Una brigada anirà avançant en direcció sud i l'altra en direcció nord. Els agents de seguretat aniran desallotjant a les persones que quedin a la platja i acompanyaran a les garbelladores i al personal de neteja per tal de facilitar les tasques de neteja. Si alguna zona de la platja resta especialment bruta, es tancarà l'accés per tal que cap usuari pugui fer servir aquest tram fins que no estigui en condicions òptimes de neteja.

La neteja de la sorra anirà a càrrec de l'Àrea Metropolitana de Barcelona i comptarà amb dos tractors amb garbelladora, dos vehicles 4x4 per recollir residus i buidar papereres, un camió compactador, un camió recol·lector i 21 persones.

Pel que fa a la neteja del passeig Marítim i dels seus accessos, a càrrec de l'Àrea de Via Pública i Mobilitat, començarà a les 6.30 hores i comptarà amb dos escombradores amb quatre operaris, dos camions brigada amb quatre operaris i es preveu que l'acció de neteja duri fins a les 10 hores. A partir d'aquesta hora, un camió brigada es desplaçarà a la platja de la Mora per acabar de recollir la brutícia de la zona.

Seguretat

L'operatiu comptarà amb la presència de la Guàrdia Urbana i de Mossos d'Esquadra. En total participaran 14 agents de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana, 10 agents de la Guàrdia Urbana durant la nit de Sant Joan, de les 21 hores a les 06 hores. A partir de les 5 del matí s'incorporaran 8 agents més. I, finalment, s'hi afegiran 4 agents més del torn del matí, un  sergent coordinador de la Guàrdia Urbana i diversos agents dels Mossos d'Esquadra.

Servei de salvament i socorrisme

L'empresa PROACTIVA, concessionària del Servei de salvament i socorrisme a la platja de Badalona, oferirà un servei extra de nit amb la presència de personal médic i socorristes, una ambulància i una embarcació.

Les guinguetes que donen servei de temporada de bar a les platges podran estar obertes fins a les 4 hores. A les 5 hores, aquests establiments han d'estar definitivament tancats, amb el material de la terrassa recollit i amb la zona adjacent neta de residus. El dia 23 l'horari límit per descarregar mercaderies pels bars serà les 20 hores.

Megafonia

Per informar de l'operatiu a les persones que es trobin a les platges a partir de les 5.30 hores s'emetran missatges pel servei de megafonia fins a les 6 hores. A aquesta hora s'informarà de l'imminent inici de l'operatiu de neteja i es demanarà que la gent deixi l'espai lliure per facilitar les tasques de neteja.

Fogueres

Estarà totalment prohibit qualsevol tipus de foguera a la platja, incloses les barbacoes.

Pont del Petroli

El pont del Petroli romandrà tancat des de les 21.00 hores del dia 23 fins a les 10.00 hores del dia 24.

Controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d'Eduard Maristany

La Guàrdia Urbana de Badalona establirà controls als accessos al passeig Marítim i al carrer d'Eduard Maristany durant la celebració de la revetlla de Sant Joan. La finalitat és assegurar l'accés dels serveis assistencials i d'urgència a la platja i evitar el col·lapse de trànsit. Els controls estaran en funcionament des de les 19 hores del dia 23 fins a les 6 hores del dia 24 de juny.

En aquesta mateixa línia, la Guàrdia Urbana limitarà l'accés generalitzat de vehicles quan ja no hi hagi places disponibles d'estacionament, excepte als veïns de la zona i usuaris del Port. Es recomana a la resta de ciutadans que aparquin a la zona del Port, amb accés pel pont del carrer Indústria.

Recomanacions

L'Ajuntament de Badalona demana la col·laboració de tots els ciutadans per tal de poder utilitzar en les millors condicions un espai públic com és la platja, tant per celebrar la revetlla de Sant Joan com per al seu ús l'endemà com a zona de bany.

Compartir Compartir en Twitter Version imprimible Version PDF

Comentarios

Deja un comentario

NUEVO
Requiere confirmación por e-mail para evitar el uso de spammers. El e-mail es obligatorio.


Comentario:

Mira las condiciones aquí
Nombre:
Email:
(no se publicará)
Web:
Código de seguridad: Suma 5 y 3

Últimas noticias

25/01/21 16:18
La Guàrdia Urbana de Badalona desmantella una festa en un bar amb 40 persones

25/01/21 07:00
La Federació d’Associacions de Comerç recomana als establiments que obrin divendres al migdia davant les mesures de restricció del cap de setmana

25/01/21 06:57
Badalona reactiva el projecte Radars per prevenir la soledat i l’aïllament de la gent gran

25/01/21 06:55
Reobre després de sis anys l’oficina del Servei Bàsic d’Atenció Social per atendre les necessitats del barri de Llefià de Badalona

25/01/21 06:48
Laia Zurita, a 39 centèsimes de la mínima europea


Aviso Legal  -  Política de Privacidad  -  Contacto

La 'b' estilizada es un diseño de Manuel Esteban - Badanotis© 2009 - 2021 - Contacto webmaster